De vroegere baas van GM Europe is de chief consultant geworden van een van de bestuurders van Zhejiang Geeling Holding Group, de Chinese eigenaar van Volvo Cars. Carl-Peter Forster werd ook als enige westerling benoemd tot niet-uitvoerende bestuurder bij Geely Automobile Holdings.

Carl-Peter Forster (58) is geen onbekende in Vlaanderen. Als CEO van GM Europe onderhandelde hij met de Vlaamse regering over Opel Antwerpen. Die onderhandelingen waren een maat voor niets, want de fabriek sloot in januari 2010. Foster was toen al opgevolgd door Nick Reilly. Foster verliet GM nadat het Amerikaanse moederbedrijf zijn veto stelde tegen de overname van GM Europe door de autotoeleveraar Magna en werd CEO van Tata Motors, de Indiase autoproducent die ook Jaguar en Land Rover bezit.

Zhejiang Geely Holding Group wordt gecontroleerd door de Chinese zakenman Li Shufu en is sinds maart 2010 ook de eigenaar van Volvo Cars. Het vehikel wordt gecontroleerd door Li Shufu, maar noteert op de beurs van Hongkong. Geely Automobile Holdings en de holding boven Volvo Cars voeren elk hun eigen beleid.

De vroegere baas van GM Europe is de chief consultant geworden van een van de bestuurders van Zhejiang Geeling Holding Group, de Chinese eigenaar van Volvo Cars. Carl-Peter Forster werd ook als enige westerling benoemd tot niet-uitvoerende bestuurder bij Geely Automobile Holdings.Carl-Peter Forster (58) is geen onbekende in Vlaanderen. Als CEO van GM Europe onderhandelde hij met de Vlaamse regering over Opel Antwerpen. Die onderhandelingen waren een maat voor niets, want de fabriek sloot in januari 2010. Foster was toen al opgevolgd door Nick Reilly. Foster verliet GM nadat het Amerikaanse moederbedrijf zijn veto stelde tegen de overname van GM Europe door de autotoeleveraar Magna en werd CEO van Tata Motors, de Indiase autoproducent die ook Jaguar en Land Rover bezit.Zhejiang Geely Holding Group wordt gecontroleerd door de Chinese zakenman Li Shufu en is sinds maart 2010 ook de eigenaar van Volvo Cars. Het vehikel wordt gecontroleerd door Li Shufu, maar noteert op de beurs van Hongkong. Geely Automobile Holdings en de holding boven Volvo Cars voeren elk hun eigen beleid.