De rechtbank oordeelde dat de 58-jarige Borremans als hoofd van de Belgische afdeling van de Duitse ondergoedfabrikant zijn eigen werkgever opgelicht heeft voor een bedrag van1.151.000 euro. Borremans, die lekenrechter in handelszaken is, werd ook voor 9 jaar uit zijn rechten ontzet.

Alfons Borremans stond een tiental jaar aan het hoofd van Schiesser Belgium en heeft volgens de rechtbank van die functie misbruik gemaakt om te sjoemelen met de stockverkoop van artikels op overschot en monsters (die wettelijk niet mogen worden verkocht). De ex-CEO organiseerde de verkoop zelf en hield daarbij een deel van de opbrengsten voor zichzelf. Zo zou hij extra korting gegeven hebben aan wie cash betaalde, en droeg hij slechts een deel van dat cash geld over aan Schiesser.

Aangezien Borremans zelf aan de boekhouding opdracht gaf hoe die de stockverkoop moest factureren, bleef het bedrog voor jaren verborgen voor de buitenwereld. Uiteindelijk kwam het misbruik aan het licht en werd Borremans door Schiesser aan de deur werd gezet.

De topman van Schiesser was er intussen ook in geslaagd zijn onkostenfacturen op te drijven. Zo slaagde hij er volgens de rechtbank in 1.151.000 euro binnen te halen. De rechtbank legde Borremans behalve een celstraf van 1 jaar ook een boete op van 16.500 euro. De volledige opbrengst van de oplichting wordt verbeurd verklaard en toegewezen aan Schiesser Belgium.

De rechtbank oordeelde dat de 58-jarige Borremans als hoofd van de Belgische afdeling van de Duitse ondergoedfabrikant zijn eigen werkgever opgelicht heeft voor een bedrag van1.151.000 euro. Borremans, die lekenrechter in handelszaken is, werd ook voor 9 jaar uit zijn rechten ontzet. Alfons Borremans stond een tiental jaar aan het hoofd van Schiesser Belgium en heeft volgens de rechtbank van die functie misbruik gemaakt om te sjoemelen met de stockverkoop van artikels op overschot en monsters (die wettelijk niet mogen worden verkocht). De ex-CEO organiseerde de verkoop zelf en hield daarbij een deel van de opbrengsten voor zichzelf. Zo zou hij extra korting gegeven hebben aan wie cash betaalde, en droeg hij slechts een deel van dat cash geld over aan Schiesser. Aangezien Borremans zelf aan de boekhouding opdracht gaf hoe die de stockverkoop moest factureren, bleef het bedrog voor jaren verborgen voor de buitenwereld. Uiteindelijk kwam het misbruik aan het licht en werd Borremans door Schiesser aan de deur werd gezet. De topman van Schiesser was er intussen ook in geslaagd zijn onkostenfacturen op te drijven. Zo slaagde hij er volgens de rechtbank in 1.151.000 euro binnen te halen. De rechtbank legde Borremans behalve een celstraf van 1 jaar ook een boete op van 16.500 euro. De volledige opbrengst van de oplichting wordt verbeurd verklaard en toegewezen aan Schiesser Belgium.