"We maken ons zorgen over een groep van 5000 verdachten die zijn geradicaliseerd in Europa", waarschuwt Europol-chef RobWainwright donderdag in een interview met de BBC. Daarmee is het netwerk dat de Europese politiedienst aan het blootleggen is veel omvangrijker dan verwacht.

Volgens Wainwright zijn de geradicaliseerde individuen eerder afgereisd naar Syrië en Irak voor zogenaamde conflictervaring. Sommigen onder hen - niet allemaal - zijn intussen al teruggekeerd naar Europa, luidt het. Bovendien kondigt IS een nieuwe agressievere strategie tegen het Westen aan, aldus de Europol-chef. (BO)

Klik links onderaan op de pijl om een fragment van het interview te beluisteren

(BO)

"We maken ons zorgen over een groep van 5000 verdachten die zijn geradicaliseerd in Europa", waarschuwt Europol-chef RobWainwright donderdag in een interview met de BBC. Daarmee is het netwerk dat de Europese politiedienst aan het blootleggen is veel omvangrijker dan verwacht.Volgens Wainwright zijn de geradicaliseerde individuen eerder afgereisd naar Syrië en Irak voor zogenaamde conflictervaring. Sommigen onder hen - niet allemaal - zijn intussen al teruggekeerd naar Europa, luidt het. Bovendien kondigt IS een nieuwe agressievere strategie tegen het Westen aan, aldus de Europol-chef. (BO)(BO)