In juli zaten 19,23 miljoen inwoners van de eurozone zonder werk. Dat zijn er 15.000 minder dan in juni. In diezelfde maand was het aantal werklozen al met 35.000 gedaald in vergelijking met mei. Het werkloosheidspercentage bleef gelijk op 12,1 procent.

Er blijft wel een aanzienlijk verschil tussen de verscheidene lidstaten wat de werkloosheid betreft. Terwijl volgens de berekeningen van Eurostat in Duitsland iets meer dan 5 procent van de werknemers werkloos blijkt, loopt dat cijfer op tot bijna 28 procent in Griekenland en tot 26 procent in Spanje.

Juergen Fitschen, co-chief executive van Deutsche Bank, waarschuwde eerder deze week in Brussel al voor te veel optimisme. "Het zou dom zijn om te veronderstellen dat de crisis voorbij is," aldus Fitschen.

Hoewel de eurozone vorige maand 15.000 minder werklozen telde dan de maand ervoor, blijven er 3,5 miljoen jongeren onder de 25 jaar vruchteloos op zoek naar een baan.

In een afzonderlijk rapport meldt Eurostat vrijdag dat de inflatie in de eurozone gedaald is van 1,6 procent in juli tot 1,3 procent in augustus. Dat is vooral het gevolg van goedkopere energieprijzen. (Reuters/BO)

In juli zaten 19,23 miljoen inwoners van de eurozone zonder werk. Dat zijn er 15.000 minder dan in juni. In diezelfde maand was het aantal werklozen al met 35.000 gedaald in vergelijking met mei. Het werkloosheidspercentage bleef gelijk op 12,1 procent.Er blijft wel een aanzienlijk verschil tussen de verscheidene lidstaten wat de werkloosheid betreft. Terwijl volgens de berekeningen van Eurostat in Duitsland iets meer dan 5 procent van de werknemers werkloos blijkt, loopt dat cijfer op tot bijna 28 procent in Griekenland en tot 26 procent in Spanje.Juergen Fitschen, co-chief executive van Deutsche Bank, waarschuwde eerder deze week in Brussel al voor te veel optimisme. "Het zou dom zijn om te veronderstellen dat de crisis voorbij is," aldus Fitschen. Hoewel de eurozone vorige maand 15.000 minder werklozen telde dan de maand ervoor, blijven er 3,5 miljoen jongeren onder de 25 jaar vruchteloos op zoek naar een baan.In een afzonderlijk rapport meldt Eurostat vrijdag dat de inflatie in de eurozone gedaald is van 1,6 procent in juli tot 1,3 procent in augustus. Dat is vooral het gevolg van goedkopere energieprijzen. (Reuters/BO)