De raad van bestuur van Van de Velde NV heeft Erwin Van Laethem (52) aangeduid als nieuwe CEO van de onderneming, luidt het dinsdag in een persbericht.

De beursgenoteerde lingeriegroep Van de Velde heeft dus uiteiendelijk een opvolger gevonden voor Ignace Van Doorselaere, die meer dan tien jaar de CEO was van het bedrijf. Uiterlijk 1 januari 2017 wordt hij opgevolgd door Erwin Van Laethem, die overkomt van de Duitse energiegroep RWE.

De 52-jarige Van Laethem begint op 1 september aan een inwerkperiode bij Van de Velde. Hij was tot eind 2014 CEO van het Nederlandse energiebedrijf Essent (nadat hij eerder ook topman was geweest van Essent in België), en daarna directeur innovatie (chief innovation officer) van het Duitse moederconcern RWE.

"Ik ben overtuigd dat Erwin Van Laethem de juiste persoon is om het succes van de onderneming blijvend te verzekeren en verder uit te bouwen",aldus Herman Van de Velde, de voorzitter van de raad van bestuur van de lingeriegroep uit Schellebelle, in een persbericht. "Ik ben erg enthousiast en vind het een eer om zo een mooi bedrijf als Van de Velde in deze fase te mogen leiden. De klantbeleving, de organisatie, de productportfolio en de merken die de afgelopen jaren zijn opgebouwd zijn ronduit wereldklasse", klinkt het bij Van Laethem.

Ignace Van Doorselaere is sinds 2004 de CEO van Van de Velde. Hij kondigde in februari aan dat hij het bedrijf dit jaar zou verlaten. "Ik heb het volste vertrouwen in de bestaande strategische koers, de resultaten van 2016 en de initiatieven die al klaar liggen voor de langetermijntoekomst van Van de Velde", zei hij toen.

Van de Velde boekte in de eerste halfjaar van 2016 een omzet van 113,8 miljoen euro, 0,4 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar. (Belga/BO)

De raad van bestuur van Van de Velde NV heeft Erwin Van Laethem (52) aangeduid als nieuwe CEO van de onderneming, luidt het dinsdag in een persbericht.De beursgenoteerde lingeriegroep Van de Velde heeft dus uiteiendelijk een opvolger gevonden voor Ignace Van Doorselaere, die meer dan tien jaar de CEO was van het bedrijf. Uiterlijk 1 januari 2017 wordt hij opgevolgd door Erwin Van Laethem, die overkomt van de Duitse energiegroep RWE. De 52-jarige Van Laethem begint op 1 september aan een inwerkperiode bij Van de Velde. Hij was tot eind 2014 CEO van het Nederlandse energiebedrijf Essent (nadat hij eerder ook topman was geweest van Essent in België), en daarna directeur innovatie (chief innovation officer) van het Duitse moederconcern RWE. "Ik ben overtuigd dat Erwin Van Laethem de juiste persoon is om het succes van de onderneming blijvend te verzekeren en verder uit te bouwen",aldus Herman Van de Velde, de voorzitter van de raad van bestuur van de lingeriegroep uit Schellebelle, in een persbericht. "Ik ben erg enthousiast en vind het een eer om zo een mooi bedrijf als Van de Velde in deze fase te mogen leiden. De klantbeleving, de organisatie, de productportfolio en de merken die de afgelopen jaren zijn opgebouwd zijn ronduit wereldklasse", klinkt het bij Van Laethem. Ignace Van Doorselaere is sinds 2004 de CEO van Van de Velde. Hij kondigde in februari aan dat hij het bedrijf dit jaar zou verlaten. "Ik heb het volste vertrouwen in de bestaande strategische koers, de resultaten van 2016 en de initiatieven die al klaar liggen voor de langetermijntoekomst van Van de Velde", zei hij toen. Van de Velde boekte in de eerste halfjaar van 2016 een omzet van 113,8 miljoen euro, 0,4 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar. (Belga/BO)