Erik Van Den Eynden volgt Rik Vandenberghe op als topman van ING België, meldt De Tijd donderdag.

De huidige CEO Rik Vandenberghe maakte vorige maand zijn ontslag bekend bij de bank die in volle herstructurering verkeert. Vandenberghe stapt na dertig jaar over naar de Belgische bouwgroep Besix.

De opvolger van Vandenberghe, Erik Van Den Eynden, komt uit eigen rangen. Van Den Eynden is sinds 2012 'head midcorporates & institutionals', een onderdeel van de zakenbank van ING, en stond eerder aan het hoofd van de Belgische verzekeringstak van ING, een divisie die enkele jaren geleden werd verkocht.

De benoeming van Van Den Eynden is echter nog niet officieel. Die moet nog goedgekeurd worden door de toezichthouders. Van de Nationale Bank heeft ING al groen licht gekregen. Het is nu wachten op de goedkeuring van de Europese Centrale Bank (ECB).

Erik Van Den Eynden volgt Rik Vandenberghe op als topman van ING België, meldt De Tijd donderdag. De huidige CEO Rik Vandenberghe maakte vorige maand zijn ontslag bekend bij de bank die in volle herstructurering verkeert. Vandenberghe stapt na dertig jaar over naar de Belgische bouwgroep Besix. De opvolger van Vandenberghe, Erik Van Den Eynden, komt uit eigen rangen. Van Den Eynden is sinds 2012 'head midcorporates & institutionals', een onderdeel van de zakenbank van ING, en stond eerder aan het hoofd van de Belgische verzekeringstak van ING, een divisie die enkele jaren geleden werd verkocht. De benoeming van Van Den Eynden is echter nog niet officieel. Die moet nog goedgekeurd worden door de toezichthouders. Van de Nationale Bank heeft ING al groen licht gekregen. Het is nu wachten op de goedkeuring van de Europese Centrale Bank (ECB).