Op basis van artikel 1644 van het Burgerlijk Wetboek sleept hij de invoerder voor het gerecht wegens een "verborgen gebrek".

Het is de eerste keer dat er gerechtelijke stappen tegen D'Ieteren ondernomen worden in deze zaak. Eerdere zaken waren er wel rond de sjoemelsoftware, maar die waren gericht tegen Volkswagen.

"Als een verborgen gebrek wordt vastgesteld, heeft de koper het recht om af te zien van de aankoop en het aankoopbedrag terug te krijgen, of het gekochte goed te houden en een deel van de aankoopprijs terug te krijgen, vastgesteld door experts", schrijft L'Echo. (Belga/NS)

Op basis van artikel 1644 van het Burgerlijk Wetboek sleept hij de invoerder voor het gerecht wegens een "verborgen gebrek". Het is de eerste keer dat er gerechtelijke stappen tegen D'Ieteren ondernomen worden in deze zaak. Eerdere zaken waren er wel rond de sjoemelsoftware, maar die waren gericht tegen Volkswagen. "Als een verborgen gebrek wordt vastgesteld, heeft de koper het recht om af te zien van de aankoop en het aankoopbedrag terug te krijgen, of het gekochte goed te houden en een deel van de aankoopprijs terug te krijgen, vastgesteld door experts", schrijft L'Echo. (Belga/NS)