Het aantal werklozen in Duitsland is in november voor de zeventiende maand op rij seizoensgecorrigeerd gedaald tot 3,14 miljoen. Het aantal werklozen op maandbasis zakt met 9.000. Analisten hielden rekening met een daling met 20.000. De seizoensgecorrigeerde werkloosheidsgraad blijft stabiel op 7,5 procent.

"De arbeidsmarkt profiteert van de goede conjunctuur", aldus Frank-Jürgen Weise, de voorzitter van het Agentschap. Volgens Weise blijft de vraag naar werknemers toenemen.

De Ifo-index, die beschouwd wordt als de toonaangevende conjunctuurbarometer van de grootste economie van Europa, klokte in november af 109,3 punten. Daarmee komt het Duitse ondernemersvertrouwen op het hoogste peil sinds de hereniging tussen Oost en West in 1990.

De Europese Commissie voorspelt voor Duitsland een toename van het bbp met 2,2 procent in 2011, na een stijging met 3,7 procent in 2010.

Het aantal werklozen in Duitsland is in november voor de zeventiende maand op rij seizoensgecorrigeerd gedaald tot 3,14 miljoen. Het aantal werklozen op maandbasis zakt met 9.000. Analisten hielden rekening met een daling met 20.000. De seizoensgecorrigeerde werkloosheidsgraad blijft stabiel op 7,5 procent. "De arbeidsmarkt profiteert van de goede conjunctuur", aldus Frank-Jürgen Weise, de voorzitter van het Agentschap. Volgens Weise blijft de vraag naar werknemers toenemen.De Ifo-index, die beschouwd wordt als de toonaangevende conjunctuurbarometer van de grootste economie van Europa, klokte in november af 109,3 punten. Daarmee komt het Duitse ondernemersvertrouwen op het hoogste peil sinds de hereniging tussen Oost en West in 1990.De Europese Commissie voorspelt voor Duitsland een toename van het bbp met 2,2 procent in 2011, na een stijging met 3,7 procent in 2010.