Duitsland telde in september tegen alle verwachtingen in meer werklozen dan de maand ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse federale arbeidsbureau.

Het aantal werklozen, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, is in Duitsland met 25.000 toegenomen tot 2,98 miljoen. Economen en analisten hadden gerekend op een daling met 5.000, na een toename van 9.000 in augustus.

In september klom het Duitse werkloosheidspercentage van 6,8 naar 6,9 procent van de actieve beroepsbevolking.

De Duitse centrale bank liet eind september al weten dat de Duitse economie aankijkt tegen een groeivertraging in vergelijking met het tweede kwartaal. In dat kwartaal was er sprake van een toename van het bbp met 0,7 procent. Slecht nieuws uit de bedrijfswereld kwam er de afgelopen dagen van Siemens en RWE, die grote ontslagrondes hebben aangekondigd. (AFN/BO)

Duitsland telde in september tegen alle verwachtingen in meer werklozen dan de maand ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse federale arbeidsbureau. Het aantal werklozen, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, is in Duitsland met 25.000 toegenomen tot 2,98 miljoen. Economen en analisten hadden gerekend op een daling met 5.000, na een toename van 9.000 in augustus. In september klom het Duitse werkloosheidspercentage van 6,8 naar 6,9 procent van de actieve beroepsbevolking. De Duitse centrale bank liet eind september al weten dat de Duitse economie aankijkt tegen een groeivertraging in vergelijking met het tweede kwartaal. In dat kwartaal was er sprake van een toename van het bbp met 0,7 procent. Slecht nieuws uit de bedrijfswereld kwam er de afgelopen dagen van Siemens en RWE, die grote ontslagrondes hebben aangekondigd. (AFN/BO)