Omgerekend daalt de Duitse werkloosheidsgraad van 7,6 naar 7,5 procent, het laagste percentage sinds april 1992. In 2009 was dat nog 8 procent. Seizoensgezuiverd is het aantal werklozen gedaald met 40.000 naar 3,146 miljoen. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een terugval met 20.000 werklozen.

Volgens de topman van het agentschap voor Werk is de vijftiende daling op rij te danken aan de solide conjuncturele ontwikkeling van Duitsland die een positieve uitwerking heeft op de arbeidsmarkt. Vooral autobouwers als Daimler AG en Volkswagen beginnen personeel aan te werven om voorbereid te zijn op de snelle economische groei in onder meer China en Brazilië.

Omgerekend daalt de Duitse werkloosheidsgraad van 7,6 naar 7,5 procent, het laagste percentage sinds april 1992. In 2009 was dat nog 8 procent. Seizoensgezuiverd is het aantal werklozen gedaald met 40.000 naar 3,146 miljoen. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een terugval met 20.000 werklozen. Volgens de topman van het agentschap voor Werk is de vijftiende daling op rij te danken aan de solide conjuncturele ontwikkeling van Duitsland die een positieve uitwerking heeft op de arbeidsmarkt. Vooral autobouwers als Daimler AG en Volkswagen beginnen personeel aan te werven om voorbereid te zijn op de snelle economische groei in onder meer China en Brazilië.