"Ik hoop dat de verkiezingen nu voor de politieke stabiliteit zullen zorgen die nodig is om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die eraan zitten te komen", aldus Tusk maandag in een reactie op de verkiezingsuitslag van zondag.

De nieuwe Griekse regering - die naar alle waarschijnlijkheid door Tsipras zal worden geleid - moet de komende jaren de hervormingen en saneringen doorvoeren die in het kader van het derde noodprogramma met de eurozone zijn afgesproken. Toch wachten Tsipras nog heel wat obstakels, verduidelijkt Tusk. "Veel van de grootste uitdagingen waar de hele Europese Unie voor staat zijn dezelfde als die waar Griekenland voor staat, zoals de vluchtelingencrisis en het creëren van duurzame groei en jobs", zegt de Pool.

"Ik vertrouw erop dat Griekenland, met uw nieuwe regering, een constructieve bijdrage zal leveren aan het zoeken naar oplossingen."

Tusk hoopt ook dat Tsipras de nodige toewijding en leiderschapskwaliteiten aan de dag zal leggen om het hervormingsprogramma uit te voeren. "Dat is cruciaal om het verschil te maken bij het herstel van de Griekse economie." (Belga/BO)

"Ik hoop dat de verkiezingen nu voor de politieke stabiliteit zullen zorgen die nodig is om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die eraan zitten te komen", aldus Tusk maandag in een reactie op de verkiezingsuitslag van zondag.De nieuwe Griekse regering - die naar alle waarschijnlijkheid door Tsipras zal worden geleid - moet de komende jaren de hervormingen en saneringen doorvoeren die in het kader van het derde noodprogramma met de eurozone zijn afgesproken. Toch wachten Tsipras nog heel wat obstakels, verduidelijkt Tusk. "Veel van de grootste uitdagingen waar de hele Europese Unie voor staat zijn dezelfde als die waar Griekenland voor staat, zoals de vluchtelingencrisis en het creëren van duurzame groei en jobs", zegt de Pool. "Ik vertrouw erop dat Griekenland, met uw nieuwe regering, een constructieve bijdrage zal leveren aan het zoeken naar oplossingen."Tusk hoopt ook dat Tsipras de nodige toewijding en leiderschapskwaliteiten aan de dag zal leggen om het hervormingsprogramma uit te voeren. "Dat is cruciaal om het verschil te maken bij het herstel van de Griekse economie." (Belga/BO)