Eind januari shockeerde en schoffeerde de omstreden Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump menige Brusselaar door de Belgische hoofdstad een hellegat ('hellhole') te noemen. "Ik ben er vroeger geweest, twintig jaar geleden, zo mooi, alles was zo mooi. Nu is het als leven in een hellegat', zei Trump toen in een interview met de Amerikaanse televisiezender Fox Business Network. Trump wijt de teleurgang van Brussel in de eerste plaats aan de gebrekkige integratie van migranten.

Enkele dagen na de terreuraanslagen in Brussel, die het leven hebben gekost aan meer dan 30 mensen, herhaalde Trump zijn omschrijving van wat 'ooit een prachtige plek' was.

"Weet je nog dat ik onlangs zei dat Brussel een 'hellegat' en een 'puinhoop' was," aldus Trump, die de grenzen van de VS wil sluiten voor moslims, in een reactie op Twitter: 'Ik had groot gelijk!'

Nog via Twitter meldt Trump dat hij verbaasd is hoe vaak hij gelijk krijgt. De Republikeinse presidentskandidaat somt ter illustratie enkele onderwerpen op waarvoor hij via diverse media forse tegenwind te verduren kreeg, maar naar eigen zeggen uiteindelijk toch het gelijk aan zijn kant kreeg, zoals illegale immigratie, de olieprijzen, het optrekken van muren aan landsgrenzen, de moslims, de NAVO. Donald Trump pleit in dat verband nog steeds voor het bouwen van een muur langs de Amerikaanse grens met Mexico om illegale immigratie tegen te gaan. (Bloomberg/BO)

Eind januari shockeerde en schoffeerde de omstreden Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump menige Brusselaar door de Belgische hoofdstad een hellegat ('hellhole') te noemen. "Ik ben er vroeger geweest, twintig jaar geleden, zo mooi, alles was zo mooi. Nu is het als leven in een hellegat', zei Trump toen in een interview met de Amerikaanse televisiezender Fox Business Network. Trump wijt de teleurgang van Brussel in de eerste plaats aan de gebrekkige integratie van migranten.Enkele dagen na de terreuraanslagen in Brussel, die het leven hebben gekost aan meer dan 30 mensen, herhaalde Trump zijn omschrijving van wat 'ooit een prachtige plek' was. "Weet je nog dat ik onlangs zei dat Brussel een 'hellegat' en een 'puinhoop' was," aldus Trump, die de grenzen van de VS wil sluiten voor moslims, in een reactie op Twitter: 'Ik had groot gelijk!'Nog via Twitter meldt Trump dat hij verbaasd is hoe vaak hij gelijk krijgt. De Republikeinse presidentskandidaat somt ter illustratie enkele onderwerpen op waarvoor hij via diverse media forse tegenwind te verduren kreeg, maar naar eigen zeggen uiteindelijk toch het gelijk aan zijn kant kreeg, zoals illegale immigratie, de olieprijzen, het optrekken van muren aan landsgrenzen, de moslims, de NAVO. Donald Trump pleit in dat verband nog steeds voor het bouwen van een muur langs de Amerikaanse grens met Mexico om illegale immigratie tegen te gaan. (Bloomberg/BO)