Bekijk ook de video's van John Porter, Peter Vanden Houte en Peter De Keyzer

Het Zwaard van Ardoewaan

"Echt jeugdsentiment. Het was een van de eerste series waar ik als kind naar kon kijken. Ik ging helemaal op in het middeleeuwse verhaal over een mysterieus zwaard en de vete tussen twee broers van adellijke afkomst. In mijn jeugd heb ik nog vaak door de bossen in mijn buurt gezworven, verkleed als ridder op zoek naar onrecht. Maar dat kwam ik daar eigenlijk niet tegen (lacht)."

"Voor een jeugdreeks was het bijzonder dramatisch, een Game of Thrones avant la lettre. Zo'n serie zou je nu niet meer kunnen maken in Vlaanderen. Dat vind ik spijtig. Jeugdfictie is nu een stuk braver geworden om kinderen te beschermen. Misschien beschermen we ze wel te veel."

The Musical Box - Genesis

"Om de dag af te sluiten zoek ik 's avonds regelmatig naar oude muziekfragmenten op YouTube. Ik weet dat ik idolen zoals The Rolling Stones of Neil Young nu nog live aan het werk kan zien. Maar ik wil de herinneringen uit mijn jeugd behouden. Genesis is een van mijn favoriete bands en dit is toevallig een live-optreden voor de Belgische televisie. Phill Collins aan de drums en leadzanger Peter Gabriël hadden toen lang haar. Ze zijn zelfs bijna niet te herkennen."

Philippe Gilbert, excuseer, Tom Boonen wordt wereldkampioen wielrennen in 2005

"Ik heb een passie voor wielrennen. De overwinning van Tom Boonen op het WK wielrennen in Madrid is een van de mooiste momenten uit die sport. Tom Boonen was toen slechts 24 jaar. Hij was nog niet die kampioen, maar een grote belofte. Nog geen vedette, maar een jongen die bij iedereen om de hoek zou kunnen wonen. Dat prille begin, als alles nog mogelijk is, vind ik altijd mooi. Dit clipje is ook grappig omdat het begint met het misverstand op de RTBF . Zij dachten eerst dat Philippe Gilbert wereldkampioen geworden was."

Dancer in the Dark

"Een heel mooie en aangrijpende film van Lars von Trier met de IJslandse zangeres Björk in de hoofdrol. De scène op de trein is heel mooi in beeld gebracht, maar toch een beetje saai. Het staat sterk in contrast met een aanstekelijke passage uit Dil Se (From The Heart). Een Bollywoodfilm die hier in Vlaanderen nooit zou aanslaan. Culturele verschillen zijn heel belangrijk als het over tv of film gaat."

Dancer in the Dark

"Een heel mooie en aangrijpende film van Lars von Trier met de IJslandse zangeres Björk in de hoofdrol. De scène op de trein is heel mooi in beeld gebracht, maar toch een beetje saai.

Het staat sterk in contrast met een aanstekelijke passage uit Dil Se (From The Heart). Een Bollywoodfilm die hier in Vlaanderen nooit zou aanslaan. Culturele verschillen zijn heel belangrijk als het over tv of film gaat."

"Echt jeugdsentiment. Het was een van de eerste series waar ik als kind naar kon kijken. Ik ging helemaal op in het middeleeuwse verhaal over een mysterieus zwaard en de vete tussen twee broers van adellijke afkomst. In mijn jeugd heb ik nog vaak door de bossen in mijn buurt gezworven, verkleed als ridder op zoek naar onrecht. Maar dat kwam ik daar eigenlijk niet tegen (lacht).""Voor een jeugdreeks was het bijzonder dramatisch, een Game of Thrones avant la lettre. Zo'n serie zou je nu niet meer kunnen maken in Vlaanderen. Dat vind ik spijtig. Jeugdfictie is nu een stuk braver geworden om kinderen te beschermen. Misschien beschermen we ze wel te veel.""Om de dag af te sluiten zoek ik 's avonds regelmatig naar oude muziekfragmenten op YouTube. Ik weet dat ik idolen zoals The Rolling Stones of Neil Young nu nog live aan het werk kan zien. Maar ik wil de herinneringen uit mijn jeugd behouden. Genesis is een van mijn favoriete bands en dit is toevallig een live-optreden voor de Belgische televisie. Phill Collins aan de drums en leadzanger Peter Gabriël hadden toen lang haar. Ze zijn zelfs bijna niet te herkennen.""Ik heb een passie voor wielrennen. De overwinning van Tom Boonen op het WK wielrennen in Madrid is een van de mooiste momenten uit die sport. Tom Boonen was toen slechts 24 jaar. Hij was nog niet die kampioen, maar een grote belofte. Nog geen vedette, maar een jongen die bij iedereen om de hoek zou kunnen wonen. Dat prille begin, als alles nog mogelijk is, vind ik altijd mooi. Dit clipje is ook grappig omdat het begint met het misverstand op de RTBF . Zij dachten eerst dat Philippe Gilbert wereldkampioen geworden was." "Een heel mooie en aangrijpende film van Lars von Trier met de IJslandse zangeres Björk in de hoofdrol. De scène op de trein is heel mooi in beeld gebracht, maar toch een beetje saai. Het staat sterk in contrast met een aanstekelijke passage uit Dil Se (From The Heart). Een Bollywoodfilm die hier in Vlaanderen nooit zou aanslaan. Culturele verschillen zijn heel belangrijk als het over tv of film gaat." "Een heel mooie en aangrijpende film van Lars von Trier met de IJslandse zangeres Björk in de hoofdrol. De scène op de trein is heel mooi in beeld gebracht, maar toch een beetje saai. Het staat sterk in contrast met een aanstekelijke passage uit Dil Se (From The Heart). Een Bollywoodfilm die hier in Vlaanderen nooit zou aanslaan. Culturele verschillen zijn heel belangrijk als het over tv of film gaat."