Volgens de website CareerCast moeten postbodes zich het meest zorgen maken. Tegen 2022 zou 28 procent van hun jobs verdwijnen. Daarnaast dreigen vooral meteropnemers, boeren en printjournalisten de komende jaren hun job te verliezen.

  1. Postbodes: 28 procent van de jobs dreigt te verdwijnen tegen 2022
  2. Meteropnemers: 19 procent
  3. Boer: 19 procent
  4. Printjournalist: 13 procent
  5. Juwelier: 10 procent
  6. Houthakker: 9 procent
  7. Stewardess: 7 procent
  8. Operator boormachine: 6 procent
  9. Verzekeraar: 6 procent
  10. Kleermaker: 4 procent

Volgens CareerCast ligt de technologische vooruitgang aan de basis van de teloorgang. De communicatietechnologie neemt veel werk van de postbodes over. Andere technische snufjes nemen het werk over van landbouwers en meteropnemers.

De achteruitgang van de printmedia is al een tijdje bezig. Volgens de NewsPaper Association of America was 2000 het keerpunt voor de printjournalistiek. "Het internet begon toen aan zijn opmars", verduidelijkt de vereniging. "Sindsdien lezen de mensen steeds minder de krant om de actualiteit te volgen." (NS)

Volgens de website CareerCast moeten postbodes zich het meest zorgen maken. Tegen 2022 zou 28 procent van hun jobs verdwijnen. Daarnaast dreigen vooral meteropnemers, boeren en printjournalisten de komende jaren hun job te verliezen. Volgens CareerCast ligt de technologische vooruitgang aan de basis van de teloorgang. De communicatietechnologie neemt veel werk van de postbodes over. Andere technische snufjes nemen het werk over van landbouwers en meteropnemers. De achteruitgang van de printmedia is al een tijdje bezig. Volgens de NewsPaper Association of America was 2000 het keerpunt voor de printjournalistiek. "Het internet begon toen aan zijn opmars", verduidelijkt de vereniging. "Sindsdien lezen de mensen steeds minder de krant om de actualiteit te volgen." (NS)