Cornu zet op eigen verzoek een stap opzij als CEO en blijft lid van de raad van bestuur bij de beeldverwerkingsgroep. Reinaudo van zijn kant blijft eveneens Agfa HealthCare leiden.

Een algemene aandeelhoudersvergadering op 27 april moet de wissel aan de top wel nog bekrachtigen. Volgens woordvoerder Johan Jacobs van Agfa-Gevaert is "de situatie bij het bedrijf verbeterd op alle vlakken en acht Cornu de tijd rijp om de fakkel door te geven".

Julien De Wilde, voorzitter van de raad van bestuur, wees erop dat
Cornu eind 2007 onder zeer moeilijke omstandigheden CEO werd.

Over Reinaudo zegt de raad van bestuur "dat hij alle nodige capaciteiten bezit om Agfa-Gevaert de komende jaren te leiden". De nieuwe topman staat al twee jaar aan het hoofd van Agfa HealthCare. Eerder bekleedde hij een aantal functies bij de Alcatel Group.

Cornu zet op eigen verzoek een stap opzij als CEO en blijft lid van de raad van bestuur bij de beeldverwerkingsgroep. Reinaudo van zijn kant blijft eveneens Agfa HealthCare leiden. Een algemene aandeelhoudersvergadering op 27 april moet de wissel aan de top wel nog bekrachtigen. Volgens woordvoerder Johan Jacobs van Agfa-Gevaert is "de situatie bij het bedrijf verbeterd op alle vlakken en acht Cornu de tijd rijp om de fakkel door te geven". Julien De Wilde, voorzitter van de raad van bestuur, wees erop dat Cornu eind 2007 onder zeer moeilijke omstandigheden CEO werd. Over Reinaudo zegt de raad van bestuur "dat hij alle nodige capaciteiten bezit om Agfa-Gevaert de komende jaren te leiden". De nieuwe topman staat al twee jaar aan het hoofd van Agfa HealthCare. Eerder bekleedde hij een aantal functies bij de Alcatel Group.