Adam verzet zich tegen de beslissing van de Nationale Raad van de Orde om 27.900 euro uit te trekken voor het lidmaatschap van internationale architectenorganisaties, omdat de Orde hiermee ook het lidmaatschap betaalt van de Koninklijke Federatie van de Architectenverenigingen van Belgïe (FAB).

De actie past in een communautair conflict bij de Orde, dat al een tijd sluimert. Adam: "Twee van de zeven FAB-bestuursleden zijn Vlamingen, geen enkele zit in het dagelijks bestuur. Het gaat niet op dat het geld van de overwegend door Vlamingen gesponsorde Orde naar een hoofdzakelijk Franstalige organisatie vloeit.

Franstaligen mogen in de Nationale Raad rekenen op het gros van de door de koning benoemde leden, zodat ze bijna eenzijdig beslissingen kunnen doordrukken. Verschillende daden van onbehoorlijk bestuur gebeurden zonder officiële tegenactie." N-VA-kamerlid Peter Luykx diende onlangs een wetsvoorstel in om de Orde te splitsen. Adam: "De huidige structuur is totaal inefficiënt, blijkt ook uit de stemming van 92 procent van de Vlaamse mandatarissen in de Orde voor een autonome Vlaamse Orde".

H.B.

Adam verzet zich tegen de beslissing van de Nationale Raad van de Orde om 27.900 euro uit te trekken voor het lidmaatschap van internationale architectenorganisaties, omdat de Orde hiermee ook het lidmaatschap betaalt van de Koninklijke Federatie van de Architectenverenigingen van Belgïe (FAB). De actie past in een communautair conflict bij de Orde, dat al een tijd sluimert. Adam: "Twee van de zeven FAB-bestuursleden zijn Vlamingen, geen enkele zit in het dagelijks bestuur. Het gaat niet op dat het geld van de overwegend door Vlamingen gesponsorde Orde naar een hoofdzakelijk Franstalige organisatie vloeit.Franstaligen mogen in de Nationale Raad rekenen op het gros van de door de koning benoemde leden, zodat ze bijna eenzijdig beslissingen kunnen doordrukken. Verschillende daden van onbehoorlijk bestuur gebeurden zonder officiële tegenactie." N-VA-kamerlid Peter Luykx diende onlangs een wetsvoorstel in om de Orde te splitsen. Adam: "De huidige structuur is totaal inefficiënt, blijkt ook uit de stemming van 92 procent van de Vlaamse mandatarissen in de Orde voor een autonome Vlaamse Orde". H.B.