Christine Lagarde, directeur van het Internationaal Muntfonds (IMF), krijgt een eredoctoraat van de KU Leuven, op voorstel van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen.

De universiteit eert de Française om haar uitzonderlijk en internationaal erkend leiderschap in tijden van financiële crisis. Christine Lagarde zal het eredoctoraat op 29 oktober aanstaande in ontvangst nemen in Kortrijk, aan de Kulak (een dochter van de Leuvense Universiteit).

De uit Parijs afkomstige Christine Lagarde werd op 28 juni 2011 benoemd tot managing director van het IMF. Zij is de eerste vrouw in die functie. Voordien was zij minister van Economische Zaken, Financiën en Industrie in Frankrijk. Als voorzitter van de G20 in 2011 verwierf ze het respect van de politieke en economische wereldleiders.

De KU Leuven erkent Christine Lagarde als een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. De universiteit kent haar het 'doctoraat honoris causa' toe voor haar krachtig leiderschap, haar scherpe visie en de heldere analyses waarmee zij de mondiale financiële crisis wil bevatten en aanpakken.

Met de uitreiking van het eredoctoraat in Kortrijk, wil Leuven ook de dynamiek van de economische opleidingen in Kortrijk in het zonlicht brengen. De Kulak kreeg er een derde bachelorjaar Toegepaste Economische Wetenschappen bij, met specialisaties als 'Innovatie en Ondernemerschap' en 'Accountancy en Recht'. (KC)

Christine Lagarde, directeur van het Internationaal Muntfonds (IMF), krijgt een eredoctoraat van de KU Leuven, op voorstel van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. De universiteit eert de Française om haar uitzonderlijk en internationaal erkend leiderschap in tijden van financiële crisis. Christine Lagarde zal het eredoctoraat op 29 oktober aanstaande in ontvangst nemen in Kortrijk, aan de Kulak (een dochter van de Leuvense Universiteit). De uit Parijs afkomstige Christine Lagarde werd op 28 juni 2011 benoemd tot managing director van het IMF. Zij is de eerste vrouw in die functie. Voordien was zij minister van Economische Zaken, Financiën en Industrie in Frankrijk. Als voorzitter van de G20 in 2011 verwierf ze het respect van de politieke en economische wereldleiders.De KU Leuven erkent Christine Lagarde als een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. De universiteit kent haar het 'doctoraat honoris causa' toe voor haar krachtig leiderschap, haar scherpe visie en de heldere analyses waarmee zij de mondiale financiële crisis wil bevatten en aanpakken. Met de uitreiking van het eredoctoraat in Kortrijk, wil Leuven ook de dynamiek van de economische opleidingen in Kortrijk in het zonlicht brengen. De Kulak kreeg er een derde bachelorjaar Toegepaste Economische Wetenschappen bij, met specialisaties als 'Innovatie en Ondernemerschap' en 'Accountancy en Recht'. (KC)