Bij Telenet is onafhankelijk bestuurder Michel Delloye na drie termijnen niet meer herverkiesbaar. De raad van bestuur stelt nu Christiane Franck (63) als zijn opvolgster voor. Franck heeft haar hele carrière bij de Brusselse watermaatschappij Vivaqua gewerkt. Zij begon er als ICT-manager na studies wiskunde aan de ULB. Daarna werd ze commercieel manager distributie en secretaris-generaal. Sinds 2005 is ze er CEO. Voorzitter Bert De Graeve van Telenet roemt haar "enorme strategische kennis".

Watermaatschappijen zijn met hun ondergrondse netwerk natuurlijke partners van telecombedrijven. Er wordt momenteel zelfs onderzocht of de waterleidingen niet kunnen dienen om glasvezel tot in de huizen te brengen.

Met Michel Delloye, die een achtergrond heeft van financier en investeerder, verliezen de minderheidsaandeelhouders van Telenet een standvastig verdediger van hun belangen. Het wordt uitkijken of Christiane Franck die rol even goed vervult.

Franck is ook lid van de raad van bestuur van de ULB en van het raadgevend comité van Ethias Gemeenrecht Onderlinge Verzekeringsvereniging.

De algemene vergadering van 29 april moet haar benoeming goedkeuren. De nieuwe raad van bestuur zal dan bestaan uit tien leden, waaronder drie onafhankelijke bestuurders.

Bij Telenet is onafhankelijk bestuurder Michel Delloye na drie termijnen niet meer herverkiesbaar. De raad van bestuur stelt nu Christiane Franck (63) als zijn opvolgster voor. Franck heeft haar hele carrière bij de Brusselse watermaatschappij Vivaqua gewerkt. Zij begon er als ICT-manager na studies wiskunde aan de ULB. Daarna werd ze commercieel manager distributie en secretaris-generaal. Sinds 2005 is ze er CEO. Voorzitter Bert De Graeve van Telenet roemt haar "enorme strategische kennis".Watermaatschappijen zijn met hun ondergrondse netwerk natuurlijke partners van telecombedrijven. Er wordt momenteel zelfs onderzocht of de waterleidingen niet kunnen dienen om glasvezel tot in de huizen te brengen. Met Michel Delloye, die een achtergrond heeft van financier en investeerder, verliezen de minderheidsaandeelhouders van Telenet een standvastig verdediger van hun belangen. Het wordt uitkijken of Christiane Franck die rol even goed vervult. Franck is ook lid van de raad van bestuur van de ULB en van het raadgevend comité van Ethias Gemeenrecht Onderlinge Verzekeringsvereniging. De algemene vergadering van 29 april moet haar benoeming goedkeuren. De nieuwe raad van bestuur zal dan bestaan uit tien leden, waaronder drie onafhankelijke bestuurders.