Het Duitse technologieconcern Siemens heeft financieel directeur Joe Kaeser aangeduid als de nieuwe CEO.

Kaeser volgt de Oostenrijker Peter Löscher op, die moest opstappen na vijf winstwaarschuwingen in zes jaar tijd.

Kaeser wordt op 1 augustus de nieuwe gedelegeerd bestuurder, meldt Siemens woensdag. Wie de nieuwe financieel directeur wordt, is op dit moment nog niet bekend.

De 56-jarige Kaeser ging in 1980 aan de slag bij het Duitse technologieconcern, en nam er administratieve en financiële functies voor zijn rekening. In 2004 werd Kaeser chief strategy officer. In 2006 werd hij uiteindelijk benoemd tot financiële topman.

Sinds Löscher in juli 2007 aan het hoofd van het bedrijf kwam, is het aandeel Siemens met 22 procent gedaald. (Belga/BO)

Het Duitse technologieconcern Siemens heeft financieel directeur Joe Kaeser aangeduid als de nieuwe CEO.Kaeser volgt de Oostenrijker Peter Löscher op, die moest opstappen na vijf winstwaarschuwingen in zes jaar tijd. Kaeser wordt op 1 augustus de nieuwe gedelegeerd bestuurder, meldt Siemens woensdag. Wie de nieuwe financieel directeur wordt, is op dit moment nog niet bekend. De 56-jarige Kaeser ging in 1980 aan de slag bij het Duitse technologieconcern, en nam er administratieve en financiële functies voor zijn rekening. In 2004 werd Kaeser chief strategy officer. In 2006 werd hij uiteindelijk benoemd tot financiële topman. Sinds Löscher in juli 2007 aan het hoofd van het bedrijf kwam, is het aandeel Siemens met 22 procent gedaald. (Belga/BO)