Na 12 jaar dienst bij het Luikse bedrijf verlaat CFO Jacques Galloy EVS, de wereldleider in live videoproductiesystemen. Dat meldt Trends/Tendances.

De 42-jarige Jacques Galloy heeft zonet zijn vertrek uit het Luikse bedrijf EVS aangekondigd. Dat gebeurde in samenspraak met het management. "Galloy is een buitengewone CFO, die op een prachtige wijze de ontwikkeling van het bedrijf begeleid heeft, maar vandaag ambieert hij nieuwe projecten", zegt Pierre Rio, voorzitter van de raad van bestuur van EVS. "Hij is een vriend, en ik denk dat hij zin heeft om een beetje meer tijd met zijn familie en zijn schapen (lacht) door te brengen voor hij een nieuwe professionele uitdaging aangaat".

Televisie-expert

Jacques Galloy wordt in 2001 door EVS aangeworven, grotendeels dankzij zijn kennis van de televisiewereld. Na vier jaar bij PwC in Luxemburg gaat hij voor RTL groep werken. Hij vestigt zich achtereenvolgens in Luxemburg, Hilversum (Nederland) en Brussel.

Daarna belandt Jacques Galloy bij EVS, middenin een moeilijke beursperiode. De CFO neemt dan actief deel aan het herstel van het bedrijf dat zich ontpopt tot een van de grote succesnummers van de Brusselse Beurs.

In 2004 engageert hij zich ook voor de lancering van het filiaal XDC (later Dcinex) voor de digitalisering van bioscoopzalen. Een enorme uitdaging waarvoor hij 50 miljoen euro vers kapitaal verzamelde. Vandaag geeft Dcinex werk aan 250 personen en telt het bedrijf omzet van 90 miljoen euro.

Meer dan een CFO

Hoewel hij bij EVS een rol speelt die het kader van zijn officiële functie overstijgt, wordt hij sinds de aanwerving van de nieuwe CEO Joop Janssen , een paar maanden geleden, verplicht tot een beetje meer terughoudendheid.

"Het is waar dat hij de laatste tijd een beetje meer teruggetrokken was, maar dat heeft in geen geval zijn vertrek beïnvloed", verklaart Pierre Rion, die geen geruchten over een eventuele onenigheid wenst te verspreiden. We komen allemaal zeer goed overeen, en bovendien blijft Jacques Galloy bestuurder van EVS blijven. Zijn vertrek moet veeleer als een nieuwe persoonlijke uitdaging beschouwd worden".

Frédéric Brébant (met Guy Legrand)

Na 12 jaar dienst bij het Luikse bedrijf verlaat CFO Jacques Galloy EVS, de wereldleider in live videoproductiesystemen. Dat meldt Trends/Tendances.De 42-jarige Jacques Galloy heeft zonet zijn vertrek uit het Luikse bedrijf EVS aangekondigd. Dat gebeurde in samenspraak met het management. "Galloy is een buitengewone CFO, die op een prachtige wijze de ontwikkeling van het bedrijf begeleid heeft, maar vandaag ambieert hij nieuwe projecten", zegt Pierre Rio, voorzitter van de raad van bestuur van EVS. "Hij is een vriend, en ik denk dat hij zin heeft om een beetje meer tijd met zijn familie en zijn schapen (lacht) door te brengen voor hij een nieuwe professionele uitdaging aangaat". Televisie-expertJacques Galloy wordt in 2001 door EVS aangeworven, grotendeels dankzij zijn kennis van de televisiewereld. Na vier jaar bij PwC in Luxemburg gaat hij voor RTL groep werken. Hij vestigt zich achtereenvolgens in Luxemburg, Hilversum (Nederland) en Brussel. Daarna belandt Jacques Galloy bij EVS, middenin een moeilijke beursperiode. De CFO neemt dan actief deel aan het herstel van het bedrijf dat zich ontpopt tot een van de grote succesnummers van de Brusselse Beurs. In 2004 engageert hij zich ook voor de lancering van het filiaal XDC (later Dcinex) voor de digitalisering van bioscoopzalen. Een enorme uitdaging waarvoor hij 50 miljoen euro vers kapitaal verzamelde. Vandaag geeft Dcinex werk aan 250 personen en telt het bedrijf omzet van 90 miljoen euro. Meer dan een CFOHoewel hij bij EVS een rol speelt die het kader van zijn officiële functie overstijgt, wordt hij sinds de aanwerving van de nieuwe CEO Joop Janssen , een paar maanden geleden, verplicht tot een beetje meer terughoudendheid. "Het is waar dat hij de laatste tijd een beetje meer teruggetrokken was, maar dat heeft in geen geval zijn vertrek beïnvloed", verklaart Pierre Rion, die geen geruchten over een eventuele onenigheid wenst te verspreiden. We komen allemaal zeer goed overeen, en bovendien blijft Jacques Galloy bestuurder van EVS blijven. Zijn vertrek moet veeleer als een nieuwe persoonlijke uitdaging beschouwd worden". Frédéric Brébant (met Guy Legrand)