Jonsson heeft er een carrière van veertig jaar opzitten bij Saab. De Nederlandse eigenaar van Saab, Spyker Cars, is gestart met de zoektocht naar een opvolger.

Jonsson, die dit jaar 60 jaar wordt, nam in april 2005 het roer over bij het iconische Zweedse merk. Toen was het nog een onderdeel van General Motors.

Jonsson leidde het bedrijf door de financiële crisis. De automaker stond op de rand van het bankroet. In 2010 verkocht GM Saab aan Spyker.

Viktor Muller, de CEO van Spyker en de voorzitter van Saab, zal de rol van Jonsson overnemen in afwachting van een opvolger.

Jonsson heeft er een carrière van veertig jaar opzitten bij Saab. De Nederlandse eigenaar van Saab, Spyker Cars, is gestart met de zoektocht naar een opvolger. Jonsson, die dit jaar 60 jaar wordt, nam in april 2005 het roer over bij het iconische Zweedse merk. Toen was het nog een onderdeel van General Motors. Jonsson leidde het bedrijf door de financiële crisis. De automaker stond op de rand van het bankroet. In 2010 verkocht GM Saab aan Spyker. Viktor Muller, de CEO van Spyker en de voorzitter van Saab, zal de rol van Jonsson overnemen in afwachting van een opvolger.