CEO Hester bedankt dus voor de bonus van bijna 1 miljoen pond (omgerekend 1,15 miljoen euro), nadat bestuursvoorzitter Philip Hamilton al besliste zijn bonus van1,4 miljoen pond (1,6 miljoen euro) niet te innen.

Dat Hester en Hamilton afzien van hun winstbonus is een gevolg van de toenemende kritiek op de verloning van de toplui van de bank die door 45,5 miljard pond belastinggeld van de ondergang gered werd.

Royal Bank of Scotland beet enkele jaren geleden haar tanden stuk op de overname van het Nederlandse ABN Amro, waardoor tussen 2008 en 2010 een verlies van 29 miljard pond (34 miljard euro) opgetekend werd. Dat gebeurde wel voor Hesters aan het hoofd kwam van de bank die voor 83 procent in handen van de overheid is.

Hester zou dit jaar een bonus van 3,6 miljoen RBS-aandelen ontvangen, wat overeenstemt met ongeveer 963.000 pond. Zijn basisloon bedraagt 1,2 miljoen pond (1,4 miljoen euro).

Minister van Financiën George Osborne juicht de beslissing van beide toplui toe, nadat premier David Cameron voordien al de wind van voren kreeg voor het niet blokkeren van Hesters bonus onder druk van de aandeelhouders. CEO Hester zou zijn riante bonus namelijk ontvangen op een moment dat de werkloosheid op het hoogste peil in 17 jaar belandt, en de Britse economie op de rand van een tweede recessie staat in minder dan drie jaar. (BO/Bloomberg)

CEO Hester bedankt dus voor de bonus van bijna 1 miljoen pond (omgerekend 1,15 miljoen euro), nadat bestuursvoorzitter Philip Hamilton al besliste zijn bonus van1,4 miljoen pond (1,6 miljoen euro) niet te innen.Dat Hester en Hamilton afzien van hun winstbonus is een gevolg van de toenemende kritiek op de verloning van de toplui van de bank die door 45,5 miljard pond belastinggeld van de ondergang gered werd.Royal Bank of Scotland beet enkele jaren geleden haar tanden stuk op de overname van het Nederlandse ABN Amro, waardoor tussen 2008 en 2010 een verlies van 29 miljard pond (34 miljard euro) opgetekend werd. Dat gebeurde wel voor Hesters aan het hoofd kwam van de bank die voor 83 procent in handen van de overheid is.Hester zou dit jaar een bonus van 3,6 miljoen RBS-aandelen ontvangen, wat overeenstemt met ongeveer 963.000 pond. Zijn basisloon bedraagt 1,2 miljoen pond (1,4 miljoen euro). Minister van Financiën George Osborne juicht de beslissing van beide toplui toe, nadat premier David Cameron voordien al de wind van voren kreeg voor het niet blokkeren van Hesters bonus onder druk van de aandeelhouders. CEO Hester zou zijn riante bonus namelijk ontvangen op een moment dat de werkloosheid op het hoogste peil in 17 jaar belandt, en de Britse economie op de rand van een tweede recessie staat in minder dan drie jaar. (BO/Bloomberg)