De Boeck staat sinds augustus 2012 aan het roer bij de Belgisch-Franse financiële groep, toen hij de Fransman Pierre Mariani opvolgde.

Het vertrek van De Boeck werd deze week vermeld in de pers, net als dat van de financiële directeur, de Fransman Pierre Vergnes, en de Belg Claude Piret, die binnen enkele maanden op pensioen gaat. De Boeck bevestigde in de Kamer dat hij in principe na de algemene vergadering van 18 mei wil vertrekken.

De CEO verzekerde er dat de wissels aan de top geen reden tot ongerustheid mogen zijn. "Er is geen probleem, we zijn allemaal vervangbaar. We hebben intern een resem mensen die quasi klaar staan om deze functies over te nemen."

De 66-jarige De Boeck heeft er een lange carrière in de bankwereld opzitten. Eerder was hij onder meer bij de Generale Bank, de ASLK, Fortis of ABN Amro aan de slag. Dexia is sinds eind 2011 een bank in geordende afwikkeling.

De Belgische staat nationaliseerde toen ook de Belgische bankpoot, het huidige Belfius. In oktober 2008 was er al een eerste redding door België, Frankrijk en Luxemburg.(Belga/BO)

De Boeck staat sinds augustus 2012 aan het roer bij de Belgisch-Franse financiële groep, toen hij de Fransman Pierre Mariani opvolgde.Het vertrek van De Boeck werd deze week vermeld in de pers, net als dat van de financiële directeur, de Fransman Pierre Vergnes, en de Belg Claude Piret, die binnen enkele maanden op pensioen gaat. De Boeck bevestigde in de Kamer dat hij in principe na de algemene vergadering van 18 mei wil vertrekken. De CEO verzekerde er dat de wissels aan de top geen reden tot ongerustheid mogen zijn. "Er is geen probleem, we zijn allemaal vervangbaar. We hebben intern een resem mensen die quasi klaar staan om deze functies over te nemen." De 66-jarige De Boeck heeft er een lange carrière in de bankwereld opzitten. Eerder was hij onder meer bij de Generale Bank, de ASLK, Fortis of ABN Amro aan de slag. Dexia is sinds eind 2011 een bank in geordende afwikkeling. De Belgische staat nationaliseerde toen ook de Belgische bankpoot, het huidige Belfius. In oktober 2008 was er al een eerste redding door België, Frankrijk en Luxemburg.(Belga/BO)