2015 was geen goed jaar voor Credit Suisse. De Zwitserse bank tekende vorig jaar het eerste jaarverlies op sinds 2008. Het verlies in het laatste kwartaal klom op tot 5,8 miljard Zwitserse frank (5,2 miljard euro), tegenover een winst van 691 miljoen frank in dezelfde periode een jaar eerder. De bank boekte uiteindelijk een nettojaarverlies van 2,94 miljard Zwitserse frank (2,65 miljard euro).

"Solidarteit met het bedrijf"

"Uit solidariteit met het bedrijf heeft CEO Tidjane Thiam besloten te snoeien in zijn bonus", zegt een woordvoerder van de bank. Thiam nam in juli het roer over bij Credit Suisse. Hij wil dat ook andere werknemers inleveren. Hij stelde voor de bonussen voor het hele bedrijf te verlagen met 11 procent tegenover 2015. Ook de leden van de raad van bestuur zullen daar volgens de woordvoerder niet aan ontsnappen. De CEO krijgt naar eigen zeggen het grootste bonusverlies te slikken. "Ik kan niet aan anderen vragen om opofferingen te doen, als ik zelf het goede voorbeeld niet geef", klinkt het.

Ook dit jaar verwacht de bank 'moeilijke omstandigheden'. Bij de bekendmaking van de jaarresultaten kondigde Thiam aan dat hij de strategische herziening van de bank, die hij vorig jaar heeft voorgesteld, zal voortzetten. "De ingetogen mondiale groei en de marktvolatiliteit zijn een grote uitdaging voor de banken", liet Thiam weten. (NS)

2015 was geen goed jaar voor Credit Suisse. De Zwitserse bank tekende vorig jaar het eerste jaarverlies op sinds 2008. Het verlies in het laatste kwartaal klom op tot 5,8 miljard Zwitserse frank (5,2 miljard euro), tegenover een winst van 691 miljoen frank in dezelfde periode een jaar eerder. De bank boekte uiteindelijk een nettojaarverlies van 2,94 miljard Zwitserse frank (2,65 miljard euro)."Uit solidariteit met het bedrijf heeft CEO Tidjane Thiam besloten te snoeien in zijn bonus", zegt een woordvoerder van de bank. Thiam nam in juli het roer over bij Credit Suisse. Hij wil dat ook andere werknemers inleveren. Hij stelde voor de bonussen voor het hele bedrijf te verlagen met 11 procent tegenover 2015. Ook de leden van de raad van bestuur zullen daar volgens de woordvoerder niet aan ontsnappen. De CEO krijgt naar eigen zeggen het grootste bonusverlies te slikken. "Ik kan niet aan anderen vragen om opofferingen te doen, als ik zelf het goede voorbeeld niet geef", klinkt het.Ook dit jaar verwacht de bank 'moeilijke omstandigheden'. Bij de bekendmaking van de jaarresultaten kondigde Thiam aan dat hij de strategische herziening van de bank, die hij vorig jaar heeft voorgesteld, zal voortzetten. "De ingetogen mondiale groei en de marktvolatiliteit zijn een grote uitdaging voor de banken", liet Thiam weten. (NS)