Jean-Paul Servais is op dit moment voorzitter van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). Volgens De Tijd en L'Echo legt de Europese Commissie allicht nog deze week een lijst van kandidaten voor aan de raad van toezicht van ESMA.

De Europese waakhond moet vervolgens een voorzitter kiezen, waarna het Europees Parlement de benoeming nog moet bekrachtigen.

Als Servais tot voorzitter benoemd zou worden, moet hij ontslag nemen bij de Belgische toezichthouder CBFA. Het voorzitterschap van ESMA is een voltijdse functie en resideert in Parijs.

Jean-Paul Servais is op dit moment voorzitter van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). Volgens De Tijd en L'Echo legt de Europese Commissie allicht nog deze week een lijst van kandidaten voor aan de raad van toezicht van ESMA. De Europese waakhond moet vervolgens een voorzitter kiezen, waarna het Europees Parlement de benoeming nog moet bekrachtigen. Als Servais tot voorzitter benoemd zou worden, moet hij ontslag nemen bij de Belgische toezichthouder CBFA. Het voorzitterschap van ESMA is een voltijdse functie en resideert in Parijs.