De legendarische Amerikaanse belegger Warren Buffett en investeringsfonds 3G Capital tellen 28 miljard dollar neer voor de al even legendarische ketchupmaker H.J. Heinz.Dat meldt Heinz donderdag.
In het overnamebedrag van 28 miljard dollar (21 miljard euro) zit 5 miljard dollar aan schulden van Heinz. De overnemers bieden omgerekend 72,5 dollar per aandeel, of 20 procent meer dan de slotkoers van woensdag. Buffett liet weten aan de Amerikaanse televisiezender CNBC dat hij in geen geval hoger biedt.

Volgens Buffett, voorzitter van de holding Berkshire Hathaway, heeft Heinz nog een 'sterk en duurzaam groeipotentieel, gebaseerd op hoge kwaliteitsstandaarden, aanhoudende innovatie, uitstekend management en goed smakende producten'.

De aandeelhouders en bevoegde autoriteiten moeten de overname wel nog goedkeuren. Buffett mikt op het derde kwartaal van dit jaar om de deal af te ronden. De deal wordt begeleid door de zakenbanken JP Morgan en Wells Fargo.

Het hoofdkwartier van de grootste ketchupproducent ter wereld blijft in Pittsburg ( Pennsylvania).

Heinz telt ruim 32.000 medewerkers in circa 200 landen. In het vorige boekjaar realiseerde de voedingsproducent een omzet van 11,6 miljard dollar en een nettowinst van 1,09 miljard dollar (Reuters/BO)

De legendarische Amerikaanse belegger Warren Buffett en investeringsfonds 3G Capital tellen 28 miljard dollar neer voor de al even legendarische ketchupmaker H.J. Heinz.Dat meldt Heinz donderdag. In het overnamebedrag van 28 miljard dollar (21 miljard euro) zit 5 miljard dollar aan schulden van Heinz. De overnemers bieden omgerekend 72,5 dollar per aandeel, of 20 procent meer dan de slotkoers van woensdag. Buffett liet weten aan de Amerikaanse televisiezender CNBC dat hij in geen geval hoger biedt. Volgens Buffett, voorzitter van de holding Berkshire Hathaway, heeft Heinz nog een 'sterk en duurzaam groeipotentieel, gebaseerd op hoge kwaliteitsstandaarden, aanhoudende innovatie, uitstekend management en goed smakende producten'.De aandeelhouders en bevoegde autoriteiten moeten de overname wel nog goedkeuren. Buffett mikt op het derde kwartaal van dit jaar om de deal af te ronden. De deal wordt begeleid door de zakenbanken JP Morgan en Wells Fargo. Het hoofdkwartier van de grootste ketchupproducent ter wereld blijft in Pittsburg ( Pennsylvania).Heinz telt ruim 32.000 medewerkers in circa 200 landen. In het vorige boekjaar realiseerde de voedingsproducent een omzet van 11,6 miljard dollar en een nettowinst van 1,09 miljard dollar (Reuters/BO)