Theo Maes overleed vorige woensdag op 74-jarige leeftijd, maar zijn overlijden raakte pas vandaag - maandag - bekend. Dat bericht De Tijd en werd door het persagentschap Belga bevestigd.

Theo Maes was de achterkleinzoon van stichter Egied Maes. Brouwerij Maes zag in 1880 het levenslicht in Waarloos (Kontich). In 1988 fuseerde de Antwerpse bierbrouwer met Cristal uit het Limburgse Alken.

De biergroep, de nummer twee op de Belgische markt, is sinds enkele jaren in handen van Heineken. Daarvoor zat de biergroep bij Danone en later bij Scottish & Newcastle. In 1993 verliet Theo Maes als laatste telg van de Maes-familie het bedrijf.

Alken-Maes brouwt vandaag bier in Alken (onder meer Maes, Cristal en Grimbergen), Opwijk (Affligem) en Kobbegem (Mort Subite). De productie in Waarloos verhuisde in 2003 naar Alken. In 2011 verdween Maes voorgoed uit Waarloos, toen de hoofdzetel naar Mechelen verhuisd werd. (Belga/BO)

Theo Maes overleed vorige woensdag op 74-jarige leeftijd, maar zijn overlijden raakte pas vandaag - maandag - bekend. Dat bericht De Tijd en werd door het persagentschap Belga bevestigd.Theo Maes was de achterkleinzoon van stichter Egied Maes. Brouwerij Maes zag in 1880 het levenslicht in Waarloos (Kontich). In 1988 fuseerde de Antwerpse bierbrouwer met Cristal uit het Limburgse Alken. De biergroep, de nummer twee op de Belgische markt, is sinds enkele jaren in handen van Heineken. Daarvoor zat de biergroep bij Danone en later bij Scottish & Newcastle. In 1993 verliet Theo Maes als laatste telg van de Maes-familie het bedrijf. Alken-Maes brouwt vandaag bier in Alken (onder meer Maes, Cristal en Grimbergen), Opwijk (Affligem) en Kobbegem (Mort Subite). De productie in Waarloos verhuisde in 2003 naar Alken. In 2011 verdween Maes voorgoed uit Waarloos, toen de hoofdzetel naar Mechelen verhuisd werd. (Belga/BO)