Toegankelijke en gespecialiseerde oogverzorging is alles behalve vanzelfsprekend in Congo. Er is een groot gebrek aan preventieprogramma's, goed opgeleid personeel, infrastructuur, adequate uitrusting, medicijnen.

Licht voor de Wereld zette al diverse samenwerkingen op met oogziekenhuizen in Lubumbashi, Likasi en Mbuji Mayi. Die zijn intussen uitgegroeid tot goed functionerende en efficiënte ziekenhuizen. De nieuwe kliniek in Kolwezi moet tegen 2016 operationeel zijn.

Luc Van Honsebrouck stond ruim vijftig jaar aan het hoofd van de gelijknamige brouwerij in Ingelmunster. Toen hij met pensioen ging, volgde zijn zoon Xavier hem op. De brouwerij is een van de grootste in België en vooral bekend van het Kasteelbier.

Van Honsebrouck zegt dat hij sterk onder de indruk kwam van het werk van Licht voor de Wereld, dat ook in andere landen van Afrika actief is. "Bovendien kan je maar beter je geld uitgegeven aan een project waar je écht het verschil kan maken, dan het op de bank te zetten", vindt hij.

K.C.

Toegankelijke en gespecialiseerde oogverzorging is alles behalve vanzelfsprekend in Congo. Er is een groot gebrek aan preventieprogramma's, goed opgeleid personeel, infrastructuur, adequate uitrusting, medicijnen. Licht voor de Wereld zette al diverse samenwerkingen op met oogziekenhuizen in Lubumbashi, Likasi en Mbuji Mayi. Die zijn intussen uitgegroeid tot goed functionerende en efficiënte ziekenhuizen. De nieuwe kliniek in Kolwezi moet tegen 2016 operationeel zijn. Luc Van Honsebrouck stond ruim vijftig jaar aan het hoofd van de gelijknamige brouwerij in Ingelmunster. Toen hij met pensioen ging, volgde zijn zoon Xavier hem op. De brouwerij is een van de grootste in België en vooral bekend van het Kasteelbier. Van Honsebrouck zegt dat hij sterk onder de indruk kwam van het werk van Licht voor de Wereld, dat ook in andere landen van Afrika actief is. "Bovendien kan je maar beter je geld uitgegeven aan een project waar je écht het verschil kan maken, dan het op de bank te zetten", vindt hij.K.C.