Het adviesbureau ISS (Institutional Shareholder Services), gespecialiseerd in deugdelijk bestuur, beveelt de aandeelhouders van Delhaize Groep aan om de voorgestelde bonus voor CEO Frans Muller te verwerpen, meldt de Franstalige krant L'Echo dinsdag.

De bonus kadert in de fusie tussen Delhaize en het Nederlandse Ahold, die op 14 maart door de aandeelhouders van beide bedrijven moet worden goedgekeurd.

Het adviesbureau is niet gekant tegen de fusie van beide groepen, maar het verwerpt wel de omvang van de bonus waarop CEO Muller door die fusie aanspraak maakt.

Als de fusie wordt goedgekeurd, kan Muller rekenen op 1,5 miljoen euro aan aandelenopties.

Te veel, oordeelt het adviesbureau. Volgens ISS is het loonpakket van Muller namelijk al omvangrijk genoeg. ISS wil nu een meerderheid van de aandeelhouders achter zich scharen om de geplande bonus te verwerpen.

Het remuneratiecomité van Delhaize, dat op zijn beurt het advies van ISS verwerpt, omschrijft de bonus als 'redelijk'.

ISS verzette zich eind januari al tegen het fusieproject Picanol Tessenderlo Group van sterke man Luc Tack.

Tack kreeg het verwijt dat hij via de geplande fusie eigenlijk een 'insiderdeal' wilde doorvoeren, waarbij het belang van Luc Tack van bijna 90 procent in Picanol zwaarder woog dan zijn 34 procent in Tessenderlo.

(L'Echo/BO)

Het adviesbureau ISS (Institutional Shareholder Services), gespecialiseerd in deugdelijk bestuur, beveelt de aandeelhouders van Delhaize Groep aan om de voorgestelde bonus voor CEO Frans Muller te verwerpen, meldt de Franstalige krant L'Echo dinsdag.De bonus kadert in de fusie tussen Delhaize en het Nederlandse Ahold, die op 14 maart door de aandeelhouders van beide bedrijven moet worden goedgekeurd.Het adviesbureau is niet gekant tegen de fusie van beide groepen, maar het verwerpt wel de omvang van de bonus waarop CEO Muller door die fusie aanspraak maakt.Als de fusie wordt goedgekeurd, kan Muller rekenen op 1,5 miljoen euro aan aandelenopties. Te veel, oordeelt het adviesbureau. Volgens ISS is het loonpakket van Muller namelijk al omvangrijk genoeg. ISS wil nu een meerderheid van de aandeelhouders achter zich scharen om de geplande bonus te verwerpen.Het remuneratiecomité van Delhaize, dat op zijn beurt het advies van ISS verwerpt, omschrijft de bonus als 'redelijk'.ISS verzette zich eind januari al tegen het fusieproject Picanol Tessenderlo Group van sterke man Luc Tack. Tack kreeg het verwijt dat hij via de geplande fusie eigenlijk een 'insiderdeal' wilde doorvoeren, waarbij het belang van Luc Tack van bijna 90 procent in Picanol zwaarder woog dan zijn 34 procent in Tessenderlo. (L'Echo/BO)