De 56-jarige Bernanke kreeg tijdens de eerste stemronde een meerderheid van 77 senatoren en 23 tegenstemmen. In deze 'cloture motion' was een meerderheid van 60 stemmen vereist. In de tweede ronde kreeg hij 70 van de 100 stemmen achter zijn naam.

Ben Bernanke werd in 2006 door president George W. Bush aangesteld als Fed-voorzitter en door president Barack Obama voorgedragen voor een nieuwe termijn.

Voorstanders van Bernanke voerden aan dat een nieuw mandaat stabiliteit zal brengen nu de VS tekenen van economisch herstel vertonen.

Tegenstanders beweren dat de Fed heeft gefaald in het afweren van de financiële crisis, ondanks tal van waarschuwingstekens.

De 56-jarige Bernanke kreeg tijdens de eerste stemronde een meerderheid van 77 senatoren en 23 tegenstemmen. In deze 'cloture motion' was een meerderheid van 60 stemmen vereist. In de tweede ronde kreeg hij 70 van de 100 stemmen achter zijn naam. Ben Bernanke werd in 2006 door president George W. Bush aangesteld als Fed-voorzitter en door president Barack Obama voorgedragen voor een nieuwe termijn. Voorstanders van Bernanke voerden aan dat een nieuw mandaat stabiliteit zal brengen nu de VS tekenen van economisch herstel vertonen. Tegenstanders beweren dat de Fed heeft gefaald in het afweren van de financiële crisis, ondanks tal van waarschuwingstekens.