Ben van Beurden wordt de nieuwe topman van de energiereus Shell. De Nederlander van Buerden volgt in januari 2014 de huidige CEO, de Zwitser Peter Voser, op. Dat maakte de oliereus dinsdag bekend.

De 55-jarige Van Beurden is al 30 jaar - sinds 1983 - in dienst bij bij Shell. Hij was eerder actief in Nederland, Afrika, Maleisië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

"Ben zal de strategie om onze aandeelhouders meer rendement te bieden verder ontwikkelen", zei voorzitter van de raad van bestuur Jorma Ollila in een toelichting.

Van Beurden behaalde een masterdiploma Chemical Engineering in Delft, is getrouwd en heeft vier kinderen. Voser maakte zijn vertrek eerder dit jaar bekend, en stapt eind maart - na 29 jaar dienst - op bij Shell.

Van Beurden werd aanvankelijk niet vernoemd als mogelijke kanshebber om Voser op te volgen. Dat was wel het geval met financieel directeur Simon Henry.

De Nederlands-Britse energiereus boekte vorig jaar 25,1 miljard dollar winst en een omzet van 467 miljard dollar. (Reuters/BO)

Ben van Beurden wordt de nieuwe topman van de energiereus Shell. De Nederlander van Buerden volgt in januari 2014 de huidige CEO, de Zwitser Peter Voser, op. Dat maakte de oliereus dinsdag bekend.De 55-jarige Van Beurden is al 30 jaar - sinds 1983 - in dienst bij bij Shell. Hij was eerder actief in Nederland, Afrika, Maleisië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. "Ben zal de strategie om onze aandeelhouders meer rendement te bieden verder ontwikkelen", zei voorzitter van de raad van bestuur Jorma Ollila in een toelichting. Van Beurden behaalde een masterdiploma Chemical Engineering in Delft, is getrouwd en heeft vier kinderen. Voser maakte zijn vertrek eerder dit jaar bekend, en stapt eind maart - na 29 jaar dienst - op bij Shell. Van Beurden werd aanvankelijk niet vernoemd als mogelijke kanshebber om Voser op te volgen. Dat was wel het geval met financieel directeur Simon Henry. De Nederlands-Britse energiereus boekte vorig jaar 25,1 miljard dollar winst en een omzet van 467 miljard dollar. (Reuters/BO)