De 170.899 aandelen hebben Bellens 3,21 miljoen euro opgeleverd, of gemiddeld 18,79 euro per aandeel.

De verkoop vond dinsdag plaats, de dag nadat was bekendgeraakt dat Belgacom het slachtoffer was geworden van een digitale inbraak.

Het gaat niet om pure winst voor Bellens: hij kocht de aandelen in het verleden tegen een bepaalde prijs. Welke is niet bekend en dus is ook de winst niet bekend.

Aandelen maken deel uit van het verloningspakket van de gedelegeerd bestuurder van Belgacom. Zo staat bijvoorbeeld in het jaarverslag van 2012: "De gedelegeerd bestuurder heeft ervoor gekozen zijn variabele verloning op korte termijn te ontvangen via een aandelenaankoopplan met 16,67 procent korting." Daarbij krijgt de betrokkene het recht om een bepaald aantal aandelen te kopen met korting. De aandelen worden voor een zekere periode geblokkeerd en mogen ook pas in bepaalde periodes van het boekjaar worden verkocht. (Belga/BO)

De 170.899 aandelen hebben Bellens 3,21 miljoen euro opgeleverd, of gemiddeld 18,79 euro per aandeel. De verkoop vond dinsdag plaats, de dag nadat was bekendgeraakt dat Belgacom het slachtoffer was geworden van een digitale inbraak. Het gaat niet om pure winst voor Bellens: hij kocht de aandelen in het verleden tegen een bepaalde prijs. Welke is niet bekend en dus is ook de winst niet bekend. Aandelen maken deel uit van het verloningspakket van de gedelegeerd bestuurder van Belgacom. Zo staat bijvoorbeeld in het jaarverslag van 2012: "De gedelegeerd bestuurder heeft ervoor gekozen zijn variabele verloning op korte termijn te ontvangen via een aandelenaankoopplan met 16,67 procent korting." Daarbij krijgt de betrokkene het recht om een bepaald aantal aandelen te kopen met korting. De aandelen worden voor een zekere periode geblokkeerd en mogen ook pas in bepaalde periodes van het boekjaar worden verkocht. (Belga/BO)