Edenred, een Frans bedrijf voor financiële diensten, en Ipsos peilden naar naar het welzijn en de motivatie van de Europese werknemers. Uit de barometer blijkt dat België een van de Europese landen is waar de werknemers weinig vertrouwen hebben in de toekomst. Desalniettemin zijn de meeste Belgische werknemers gelukkig op hun werk.

De eerste bezorgdheid van de ondervraagde Belgische werknemers is de tijd die aan het werk besteed wordt (35 pct), op gelijke hoogte met het behoud van de job. In vergelijking met 2014 is de bezorgdheid over de tijd die aan het werk besteed wordt, met 10 pct gestegen.

Nieuwe vormen werkorganisatie

De Belgische werknemers lijken dan weer minder bezorgd dan in het verleden over hun loon en hun koopkracht. Iets minder dan twee derden zegt tevreden te zijn met hun vaste vergoeding (63 pct) en hun koopkracht (67 pct, of + 10 pct in vergelijking met 2014).

Ze betreuren wel dat hun werkgever niet genoeg belang hecht aan nieuwe vormen van werkorganisatie, zoals thuiswerken of videoconferenties.

De Edenred-Ipsosbarometer is gebaseerd op een bevraging van een representatief staal van de Europese bevolking, in januari van dit jaar. 13.600 werknemers werden online ondervraagd, onder wie 800 in België. (Belga/NS)

Edenred, een Frans bedrijf voor financiële diensten, en Ipsos peilden naar naar het welzijn en de motivatie van de Europese werknemers. Uit de barometer blijkt dat België een van de Europese landen is waar de werknemers weinig vertrouwen hebben in de toekomst. Desalniettemin zijn de meeste Belgische werknemers gelukkig op hun werk. De eerste bezorgdheid van de ondervraagde Belgische werknemers is de tijd die aan het werk besteed wordt (35 pct), op gelijke hoogte met het behoud van de job. In vergelijking met 2014 is de bezorgdheid over de tijd die aan het werk besteed wordt, met 10 pct gestegen. De Belgische werknemers lijken dan weer minder bezorgd dan in het verleden over hun loon en hun koopkracht. Iets minder dan twee derden zegt tevreden te zijn met hun vaste vergoeding (63 pct) en hun koopkracht (67 pct, of + 10 pct in vergelijking met 2014). Ze betreuren wel dat hun werkgever niet genoeg belang hecht aan nieuwe vormen van werkorganisatie, zoals thuiswerken of videoconferenties. De Edenred-Ipsosbarometer is gebaseerd op een bevraging van een representatief staal van de Europese bevolking, in januari van dit jaar. 13.600 werknemers werden online ondervraagd, onder wie 800 in België. (Belga/NS)