Volgens de Gazet van Antwerpen is het Antwerpse parket evenwel niet op de hoogte van de arrestatie. Het Brusselse parket zou bovendien geen commentaar willen geven over de omstandigheden waarin Bleus werd aangetroffen, meldt de krant..

Stéphane Bleus wordt ervan verdacht tientallen beleggers voor 100 miljoen euro opgelicht te hebben. Behalve van oplichting wordt hij ook verdacht van het witwassen van geld, en het onwettig uitoefenen van de functie van financieel tussenpersoon.

Bleus ronselde zijn klanten vooral in gelovige milieus. Hij deed zich voor als een weeskind dat speciale relaties onderhield met aartsbisschop Leonard en kon zo het vertrouwen winnen van heel wat gedupeerden.

De beleggers van de 'Belgische Madoff' - Bleus wordt genoemd naar de bekende Amerikaanse miljardair en oplichter Bernard Madoff - investeerden in een Luxemburgs fonds, Pegasius, dat stevige rendementen van 9 tot 25 procent beloofde. Het operationele hart van de zwendel die Bleus opzette, lag aan de Brusselse Louizalaan: Paragon International Management Holding. Het Belgische Paragon ging op 10 februari failliet. (Belga/BO)

Volgens de Gazet van Antwerpen is het Antwerpse parket evenwel niet op de hoogte van de arrestatie. Het Brusselse parket zou bovendien geen commentaar willen geven over de omstandigheden waarin Bleus werd aangetroffen, meldt de krant..Stéphane Bleus wordt ervan verdacht tientallen beleggers voor 100 miljoen euro opgelicht te hebben. Behalve van oplichting wordt hij ook verdacht van het witwassen van geld, en het onwettig uitoefenen van de functie van financieel tussenpersoon. Bleus ronselde zijn klanten vooral in gelovige milieus. Hij deed zich voor als een weeskind dat speciale relaties onderhield met aartsbisschop Leonard en kon zo het vertrouwen winnen van heel wat gedupeerden. De beleggers van de 'Belgische Madoff' - Bleus wordt genoemd naar de bekende Amerikaanse miljardair en oplichter Bernard Madoff - investeerden in een Luxemburgs fonds, Pegasius, dat stevige rendementen van 9 tot 25 procent beloofde. Het operationele hart van de zwendel die Bleus opzette, lag aan de Brusselse Louizalaan: Paragon International Management Holding. Het Belgische Paragon ging op 10 februari failliet. (Belga/BO)