In het datalek van Mossack Fonseca duiken de namen op van galerijhouder burggraaf Rodolphe de Spoelberch (58) en van de aangetrouwde telgen Patrice (37) en Alexis Bailo de Spoelberch (34), meldt Knack op zijn website.

Hun vennootschappen hebben nietszeggende namen zoals Retro Marketing Corp., Rolph Marketing Corp., Greyberg Holdings en Artistissimo Corp.

Ze werden allemaal aangekocht via tussenpersonen in Zwitserland en Luxemburg. "Onze familiale aandeelhouders wensen niet in te gaan op mediavragen", zo reageert de persdienst van AB InBev aan Knack.

Dominique Lecocq, de Zwitserse advocaat van Alexis en Patrice Bailo de Spoelberch, zegt dan weer dat Retro Marketing Corp 'nooit is gebruikt' en zelfs 'buiten het weten van zijn cliënten om werd opgericht door hun vorige advocate, aan wie ze het beheer van hun fortuin hadden toevertrouwd'.

De adellijke familie de Spoel­berch werd eerder ook al genoemd in de affaires LuxLeaks en SwissLeaks.

De Spoelberch: de familie van 14 miljard euro

Halfweg februari 2015 startte De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) van Brugge een fiscaal onderzoek naar de familie De Spoelberch. Wie zijn de controlerende aandeelhouders van de wereldbrouwer AB InBev?

(Belga/BO)

In het datalek van Mossack Fonseca duiken de namen op van galerijhouder burggraaf Rodolphe de Spoelberch (58) en van de aangetrouwde telgen Patrice (37) en Alexis Bailo de Spoelberch (34), meldt Knack op zijn website. Hun vennootschappen hebben nietszeggende namen zoals Retro Marketing Corp., Rolph Marketing Corp., Greyberg Holdings en Artistissimo Corp. Ze werden allemaal aangekocht via tussenpersonen in Zwitserland en Luxemburg. "Onze familiale aandeelhouders wensen niet in te gaan op mediavragen", zo reageert de persdienst van AB InBev aan Knack. Dominique Lecocq, de Zwitserse advocaat van Alexis en Patrice Bailo de Spoelberch, zegt dan weer dat Retro Marketing Corp 'nooit is gebruikt' en zelfs 'buiten het weten van zijn cliënten om werd opgericht door hun vorige advocate, aan wie ze het beheer van hun fortuin hadden toevertrouwd'. De adellijke familie de Spoel­berch werd eerder ook al genoemd in de affaires LuxLeaks en SwissLeaks. (Belga/BO)