In het begin van 2009 bereikte het Belgische ondernemersvertrouwen een dieptepunt, toen de index naar -30 punten was gezakt.

In april is een stijging van het ondernemersvertrouwen duidelijk in alle bedrijfstakken (verwerkende industrie, handel en bouw), behalve de dienstverlening aan bedrijven.

Volgens de Nationale Bank is er vooral een verbetering merkbaar bij de vooruitzichten wat bestellingen en het orderbestand betreft.

In de handel heerst er meer optimisme in de sectoren die elektroproducten, schoenen en textiel verkopen. Bij de industrie was dat vooral het geval bij de vervaardiging van bouwmaterialen.

De algemene synthetisch afgevlakte curve, die de onderliggende tendens van de conjunctuur met enkele maanden vertraging weergeeft, blijft opwaarts gericht.

In het begin van 2009 bereikte het Belgische ondernemersvertrouwen een dieptepunt, toen de index naar -30 punten was gezakt. In april is een stijging van het ondernemersvertrouwen duidelijk in alle bedrijfstakken (verwerkende industrie, handel en bouw), behalve de dienstverlening aan bedrijven. Volgens de Nationale Bank is er vooral een verbetering merkbaar bij de vooruitzichten wat bestellingen en het orderbestand betreft. In de handel heerst er meer optimisme in de sectoren die elektroproducten, schoenen en textiel verkopen. Bij de industrie was dat vooral het geval bij de vervaardiging van bouwmaterialen. De algemene synthetisch afgevlakte curve, die de onderliggende tendens van de conjunctuur met enkele maanden vertraging weergeeft, blijft opwaarts gericht.