De Belg Dirk Van de Put, vandaag CEO van frietgroep McCain, komt aan het hoofd te staan van de Amerikaanse voedingsreus Mondelez. Dat heeft het bedrijf woensdag aangekondigd.

Van de Put komt zo aan het hoofd te staan van een multinational met 26 miljard dollar omzet en 90.000 werknemers, gekend van producten als Milka, Côte d'Or, Lu en Oreo.

Dirk Van de Put volgt bij Mondelez - in 2012 afgesplitst van Kraft Foods - Irene Rosenfeld op, die in november met pensioen gaat. Rosenfeld blijft nog zeker tot maart voorzitter van de raad van bestuur tot Van de Put de fakkel overneemt.

Rosenfeld liet eerder door het zakenblad Fortune optekenen dat ze de raad van bestuur al jaren geleden had gemeld wanneer ze met pensioen wilde gaan. "Ik geef erg veel om het bedrijf, en ik was niet klaar om met pensioen te gaan vooraleer we de geschikte opvolger hadden gevonden", luidde het. Rosenfeld voegde er in het interview aan toe dat de zoektocht naar een opvolger jaren in beslag heeft genomen, waarbij zowel interne als externe kandidaten werden geëvalueerd.

De nieuwe topman Van de Put was sinds juni 2011 CEO bij McCain. Voordien vervulde hij leidende functies bij het farmaceutische bedrijf Novartis en voedselbedrijven Groep Danone en Mars Incorporated.

In een korte schriftelijke reactie zegt Van de Put woensdag vereerd te zijn met zijn nieuwe functie en er naar uit te kijken het bedrijf naar een nieuw hoofdstuk van groei te leiden.

Van de Put studeerde af met een doctoraat in de diergeneeskunde aan de universiteit van Gent, waarna hij een Master of Business Administration (MBA) aan de universiteit van Antwerpen haalde.

De Belg Dirk Van de Put, vandaag CEO van frietgroep McCain, komt aan het hoofd te staan van de Amerikaanse voedingsreus Mondelez. Dat heeft het bedrijf woensdag aangekondigd.Van de Put komt zo aan het hoofd te staan van een multinational met 26 miljard dollar omzet en 90.000 werknemers, gekend van producten als Milka, Côte d'Or, Lu en Oreo. Dirk Van de Put volgt bij Mondelez - in 2012 afgesplitst van Kraft Foods - Irene Rosenfeld op, die in november met pensioen gaat. Rosenfeld blijft nog zeker tot maart voorzitter van de raad van bestuur tot Van de Put de fakkel overneemt.Rosenfeld liet eerder door het zakenblad Fortune optekenen dat ze de raad van bestuur al jaren geleden had gemeld wanneer ze met pensioen wilde gaan. "Ik geef erg veel om het bedrijf, en ik was niet klaar om met pensioen te gaan vooraleer we de geschikte opvolger hadden gevonden", luidde het. Rosenfeld voegde er in het interview aan toe dat de zoektocht naar een opvolger jaren in beslag heeft genomen, waarbij zowel interne als externe kandidaten werden geëvalueerd.De nieuwe topman Van de Put was sinds juni 2011 CEO bij McCain. Voordien vervulde hij leidende functies bij het farmaceutische bedrijf Novartis en voedselbedrijven Groep Danone en Mars Incorporated. In een korte schriftelijke reactie zegt Van de Put woensdag vereerd te zijn met zijn nieuwe functie en er naar uit te kijken het bedrijf naar een nieuw hoofdstuk van groei te leiden. Van de Put studeerde af met een doctoraat in de diergeneeskunde aan de universiteit van Gent, waarna hij een Master of Business Administration (MBA) aan de universiteit van Antwerpen haalde.