Belg Rudy Provoost ruilt Philips voor Rexel

© belga

De Belg Rudy Provoost, de voorman van de lichtdivisie van Philips, verlaat het bedrijf. Hij wordt de bestuursvoorzitter van het Franse Rexel, een leverancier van elektrisch installatiemateriaal. Dat maken Philips en Rexel dinsdag bekend.

Provoost (51) begint op 1 oktober bij Rexel als lid van de raad van
bestuur. In februari 2012 neemt hij het roer bij het Franse
bedrijf over van Jean-Charles Pauze, de huidige topman. Philips
maakte dinsdag nog niet bekend wie Provoost opvolgt bij Philips
Lighting. Ook wilde een woordvoerder van de onderneming niet aangeven of er intern of extern gezocht wordt naar een opvolger.

Rexel is in 36 landen actief en had vorig jaar een omzet van 12 miljard euro. Bij het bedrijf werken ongeveer 28.000 mensen. Rexel is beursgenoteerd in Parijs.

Provoost is sinds april 2008 CEO van de lichtdivisie van Philips. In 2004 werd hij directeur van het bedrijfsonderdeel consumentenelektronica. De topman werd in april 2006 benoemd tot lid van de raad van bestuur.

Provoost begon zijn professionele loopbaan in 1984 bij Procter & Gamble Benelux. Hij was daar meerdere jaren betrokken bij marketing- en salesprojecten, en financiële projecten. In 1987 ging Provoost aan de slag bij Canon België, waar hij twee jaar later marketingdirecteur werd van alle bedrijfsonderdelen.

Voor Provoost bij Philips in dienst trad in 2000, was hij onder meer algemeen directeur bij Whirlpool België. Provoost is geboren in België en heeft psychologie en bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit van Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content