Loadstar-Solideal, dat in 1984 door Pringiers from scratch werd opgestart in Sri Lanka, is wereldmarktleider voor de aanmaak van gespecialiseerd industrieel rubber en aanverwante productiebanden, een echte nichemarkt. Alleen al op Sri Lanka werken 5.300 mensen voor Pringiers. Wereldwijd geeft de groep werk aan ruim 6.000 mensen.

Pringiers ruilt zijn meerderheid in voor een minderheid maar wil geen cijfers vrijgeven. Camoplast, met hoofdkwartier in Québec, is wereldwijd dé referentie in de wereld van de systemen voor rupsbanden voor agrarische en industriële toepassingen en snowmobiles. Daarnaast heeft het hoog aangeschreven Camoplast ook nog een afdeling "polymeren" en is het de wereldwijde nummer één voor de productie en verkoop van rompen van zogenaamde jetski's.

Pierre Pringiers zegt dat het na een periode van forse groei, tijd werd voor een consolidatiefase van Loadstar-Solideal, dat fabrieken heeft in Sri Lanka en in China (Quingdao). "De merger met Camoplast zorgt voor meer toegevoegde waarde en een verdere professionalisering van Loadstar-Solideal op alle niveaus," zegt Pringiers. "De intrede van de Canadezen zal zelfs voor nieuwe perspectieven zorgen voor de duizenden medewerkers op Sri Lanka," luidt het.

Op korte termijn (hooguit drie jaar) wil de combinatie Camoplast-Loadstar/Solideal zelfs naar de beurs.

De van Kortrijk afkomstige Pierre Pringiers is niet alleen als ondernemer actief in Sri Lanka. Hij is er ook al ruim tien jaar Belgisch ereconsul. Pringiers is in het vroegere Ceylon ook bekend van zijn eigen stichting "Building a Future Foundation" (BAFF), waarmee hij het land - sinds de tsunami van december 2004 - steunt via een hele reeks sociaal-maatschappelijke projecten.

KC

Loadstar-Solideal, dat in 1984 door Pringiers from scratch werd opgestart in Sri Lanka, is wereldmarktleider voor de aanmaak van gespecialiseerd industrieel rubber en aanverwante productiebanden, een echte nichemarkt. Alleen al op Sri Lanka werken 5.300 mensen voor Pringiers. Wereldwijd geeft de groep werk aan ruim 6.000 mensen.Pringiers ruilt zijn meerderheid in voor een minderheid maar wil geen cijfers vrijgeven. Camoplast, met hoofdkwartier in Québec, is wereldwijd dé referentie in de wereld van de systemen voor rupsbanden voor agrarische en industriële toepassingen en snowmobiles. Daarnaast heeft het hoog aangeschreven Camoplast ook nog een afdeling "polymeren" en is het de wereldwijde nummer één voor de productie en verkoop van rompen van zogenaamde jetski's. Pierre Pringiers zegt dat het na een periode van forse groei, tijd werd voor een consolidatiefase van Loadstar-Solideal, dat fabrieken heeft in Sri Lanka en in China (Quingdao). "De merger met Camoplast zorgt voor meer toegevoegde waarde en een verdere professionalisering van Loadstar-Solideal op alle niveaus," zegt Pringiers. "De intrede van de Canadezen zal zelfs voor nieuwe perspectieven zorgen voor de duizenden medewerkers op Sri Lanka," luidt het. Op korte termijn (hooguit drie jaar) wil de combinatie Camoplast-Loadstar/Solideal zelfs naar de beurs. De van Kortrijk afkomstige Pierre Pringiers is niet alleen als ondernemer actief in Sri Lanka. Hij is er ook al ruim tien jaar Belgisch ereconsul. Pringiers is in het vroegere Ceylon ook bekend van zijn eigen stichting "Building a Future Foundation" (BAFF), waarmee hij het land - sinds de tsunami van december 2004 - steunt via een hele reeks sociaal-maatschappelijke projecten. KC