De Zuid-Koreaanse autobouwer Hyundai lanceert een nieuw luxemerk, "Genesis". Dat moet tegen 2020 een line-up hebben van zes modellen.

Atletische elegantie

Genesis moet staan voor 'atletische elegantie en menselijk geörienteerde innovatie'. Om de designtaal van het merk Genesis verder uit te bouwen trekt Hyundai de Belg Luc Donckerwolke aan, die vanaf midden 2016 de nieuwe Prestige Design Divisie zal leiden. Daarnaast wordt Donckerwolke hoofd van het Hyundai Motor Design Center.

Peter Schreyer blijft overkoepelend Chief Design Officer van de Hyundai Motor Group (Hyundai en Kia).

Bentley

In juni raakte bekend dat Donckerwolke opstapte bij Volkswagen-luxedochter Bentley. Op gezag van ingewijden werd toen reeds gemeld dat de Belg zou verhuizen naar Hyundai en Kia.

Donckerwolke werkte 23 jaar lang als designer bij de Volkswagen-groep. Hij was bijna drie jaar aan de slag bij Bentley.

Donckerwolke volgde studies voor industrieel ingenieur en transportdesign. De Belg trad in 1992 in dienst bij de Volkswagen groep als exterieurdesigner bij Audi, om in 1994 naar Skoda te verhuizen.

Twee jaar later keerde hij naar Audi terug, om er de afdeling exterieurdesign te leiden. In 1998 trok hij naar VW's sportwagendochter Lamborghini, waar hij eerst design project manager was en daarna chef design.

In 2005 werd hij directeur design bij Seat. Het ontwikkelen van het nieuwe luxemerk Genesis wordt één van zijn belangrijke nieuwe uitdagingen binnen Hyundai. (Belga/BO)

Luc Donckerwolke

In 1965 geboren in Lima, als zoon van

de Belgische ambassadeur

· 1992: begint als designer bij Audi

· 1994: neemt bij Skoda het extern design

op zich

· 1996: keert terug naar Audi, waar hij ver-

antwoordelijk wordt voor het gelijkna-

mige departement

· 1998-2005: stuurt het design aan bij

Lamborghini

· 2005-2011: doet hetzelfde bij Seat

· 2011: komt mee aan het hoofd van de

designafdeling van de Volkswagen-groep,

waar hij de stijlgoeroe Walter Da Silva

(die gehuwd is met een Belgische)

assisteert

· Eind 2012: werd opgeroepen om

landgenoot Dirk Van Braeckel op te

volgen aan het hoofd van de designafde-

ling van Bentley

De Zuid-Koreaanse autobouwer Hyundai lanceert een nieuw luxemerk, "Genesis". Dat moet tegen 2020 een line-up hebben van zes modellen. Genesis moet staan voor 'atletische elegantie en menselijk geörienteerde innovatie'. Om de designtaal van het merk Genesis verder uit te bouwen trekt Hyundai de Belg Luc Donckerwolke aan, die vanaf midden 2016 de nieuwe Prestige Design Divisie zal leiden. Daarnaast wordt Donckerwolke hoofd van het Hyundai Motor Design Center. Peter Schreyer blijft overkoepelend Chief Design Officer van de Hyundai Motor Group (Hyundai en Kia). In juni raakte bekend dat Donckerwolke opstapte bij Volkswagen-luxedochter Bentley. Op gezag van ingewijden werd toen reeds gemeld dat de Belg zou verhuizen naar Hyundai en Kia.Donckerwolke werkte 23 jaar lang als designer bij de Volkswagen-groep. Hij was bijna drie jaar aan de slag bij Bentley. Donckerwolke volgde studies voor industrieel ingenieur en transportdesign. De Belg trad in 1992 in dienst bij de Volkswagen groep als exterieurdesigner bij Audi, om in 1994 naar Skoda te verhuizen.Twee jaar later keerde hij naar Audi terug, om er de afdeling exterieurdesign te leiden. In 1998 trok hij naar VW's sportwagendochter Lamborghini, waar hij eerst design project manager was en daarna chef design. In 2005 werd hij directeur design bij Seat. Het ontwikkelen van het nieuwe luxemerk Genesis wordt één van zijn belangrijke nieuwe uitdagingen binnen Hyundai. (Belga/BO)