Het Hellenic Financial Stability Fund is het fonds dat de Griekse genationaliseerde banksector weer op de rails moet krijgen.

Devriendt werd verzocht om in de adviesraad te zetelen van het fonds, dat in 2010 bij wet werd opgericht maar eigenlijk een private entiteit vormt.

Het doel van het fonds bestaat erin de genationaliseerde Griekse banken te stabiliseren en kapitaliseren. Dat moet gebeuren in strikt overleg met de zogenaamde trojka (Europese commissie, Europese Centrale Bank en IMF). Uiteindelijk rekent Griekenland erop de banken weer te privatiseren.

Wouter Devriendt, die actief is als Belfius-bestuurder, kwam in 2013 nog in een polemiek terecht toen vragen rezen over zijn rol op het kabinet van toenmalig minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V). Kort daarna nam Vanackere ontslag als minister.

Devriendt is nog steeds actief als adviseur voor de overheid. Zo zegt hij betrokken geweest te zijn bij de verkoop van het aandeel van de Belgische staat in BNP Paribas Fortis.

Bij het Hellenic Financial Stability Fund zetelt Devriendt in het gezelschap van een andere oude bekende van de Belgische bankwereld: de Fransman en voormalige Dexia-CEO Pierre Mariani. (Belga/BO)

Het Hellenic Financial Stability Fund is het fonds dat de Griekse genationaliseerde banksector weer op de rails moet krijgen. Devriendt werd verzocht om in de adviesraad te zetelen van het fonds, dat in 2010 bij wet werd opgericht maar eigenlijk een private entiteit vormt. Het doel van het fonds bestaat erin de genationaliseerde Griekse banken te stabiliseren en kapitaliseren. Dat moet gebeuren in strikt overleg met de zogenaamde trojka (Europese commissie, Europese Centrale Bank en IMF). Uiteindelijk rekent Griekenland erop de banken weer te privatiseren. Wouter Devriendt, die actief is als Belfius-bestuurder, kwam in 2013 nog in een polemiek terecht toen vragen rezen over zijn rol op het kabinet van toenmalig minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V). Kort daarna nam Vanackere ontslag als minister.Devriendt is nog steeds actief als adviseur voor de overheid. Zo zegt hij betrokken geweest te zijn bij de verkoop van het aandeel van de Belgische staat in BNP Paribas Fortis. Bij het Hellenic Financial Stability Fund zetelt Devriendt in het gezelschap van een andere oude bekende van de Belgische bankwereld: de Fransman en voormalige Dexia-CEO Pierre Mariani. (Belga/BO)