Door de transactie verwerft George Soros een belang van 1,9 procent in Manchester United, dat recentelijk naar de beurs van New York getrokken is. Dat meldt de Amerikaanse beursautoriteit SEC.

Soros kocht meer bepaald zo'n 3,1 miljoen A-aandelen. Rekening houdend met de B-aandelen die aangehouden worden door de Amerikaanse eigenaarsfamilie Glazer, levert dat een belang van 1,9 procent op. Het B-aandeel heeft tienmaal meer stemrecht dan de A-aandelen die vrij verhandelbaar zijn op Wall Street.

Duurste club

ManU was op 10 augustus naar de beurs getrokken. Sindsdien heeft het aandeel nog niet echt geschitterd op de New Yorkse beursvloer. De eerste handelsdag werd stabiel afgesloten op 14 dollar. Maandagavond sloot de koers op 13,06 dollar, of 6,7 procent onder de lanceerprijs.

Met de beursgang haalde de Britse recordkampioen van manager Alex Ferguson 233 miljoen dollar op, wat de waarde van de club op ongeveer 2,3 miljard dollar bracht, goed voor de titel van duurste sportclub ter wereld. (Belga/KVDA)

Door de transactie verwerft George Soros een belang van 1,9 procent in Manchester United, dat recentelijk naar de beurs van New York getrokken is. Dat meldt de Amerikaanse beursautoriteit SEC. Soros kocht meer bepaald zo'n 3,1 miljoen A-aandelen. Rekening houdend met de B-aandelen die aangehouden worden door de Amerikaanse eigenaarsfamilie Glazer, levert dat een belang van 1,9 procent op. Het B-aandeel heeft tienmaal meer stemrecht dan de A-aandelen die vrij verhandelbaar zijn op Wall Street. Duurste club ManU was op 10 augustus naar de beurs getrokken. Sindsdien heeft het aandeel nog niet echt geschitterd op de New Yorkse beursvloer. De eerste handelsdag werd stabiel afgesloten op 14 dollar. Maandagavond sloot de koers op 13,06 dollar, of 6,7 procent onder de lanceerprijs. Met de beursgang haalde de Britse recordkampioen van manager Alex Ferguson 233 miljoen dollar op, wat de waarde van de club op ongeveer 2,3 miljard dollar bracht, goed voor de titel van duurste sportclub ter wereld. (Belga/KVDA)