Volgens het rapport van ADP kwamen er in juli in de VS 42.000 banen bij, tegenover 19.000 in juni. Dat is ruim een derde meer dan de 30.000 nieuwe banen die door analisten gepolst door Bloomberg werden verwacht.

Hoewel bedrijven door toenemende investeringen meer personeel beginnen aan te werven, ziet het ernaar uit dat het nog een tijd zal duren vooraleer het 'gat' van de 8,4 miljoen banen - verloren door de recessie - gedicht wordt.

Binnen twee dagen volgen officiële cijfers van het Amerikaanse ministerie van Werk. Het 'voorlopige banenrapport' zorgt er dinsdag alvast voor dat de verliezen op de Europese beurzen kleiner worden.

Volgens het rapport van ADP kwamen er in juli in de VS 42.000 banen bij, tegenover 19.000 in juni. Dat is ruim een derde meer dan de 30.000 nieuwe banen die door analisten gepolst door Bloomberg werden verwacht.Hoewel bedrijven door toenemende investeringen meer personeel beginnen aan te werven, ziet het ernaar uit dat het nog een tijd zal duren vooraleer het 'gat' van de 8,4 miljoen banen - verloren door de recessie - gedicht wordt.Binnen twee dagen volgen officiële cijfers van het Amerikaanse ministerie van Werk. Het 'voorlopige banenrapport' zorgt er dinsdag alvast voor dat de verliezen op de Europese beurzen kleiner worden.