Balkenende zal op verschillende gebieden werkzaam zijn bij Ernst & Young. Hij zal onder meer zijn "rijke internationale ervaring" aanwenden voor het adviseren van cliënten en van het internationale topmanagement van het bedrijf zelf, luidt het.

Balkenende zal ook een leidende rol vervullen bij de invulling van het zogenoemde corporate responsibilitybeleid. Dat is het beleid rond maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bestuursvoorzitter Pieter Jongstra van Ernst & Young spreekt van een "bijzondere versterking van onze organisatie, zowel in Nederland als op internationaal niveau". Balkenende van zijn kant noemt Ernst & Young een "internationale toponderneming met een bekende naam". De oud-premier verwacht bij het bedrijf een "interessante en internationale werkkring aan te treffen, waar ik me kan bezighouden met inhoudelijk boeiend werk".

Balkenende zal vier dagen per week voor Ernst & Young werken. Een dag in de week werkt Balkenende als hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Balkenende trad in oktober 2010 af als Nederlands premier.

Balkenende zal op verschillende gebieden werkzaam zijn bij Ernst & Young. Hij zal onder meer zijn "rijke internationale ervaring" aanwenden voor het adviseren van cliënten en van het internationale topmanagement van het bedrijf zelf, luidt het. Balkenende zal ook een leidende rol vervullen bij de invulling van het zogenoemde corporate responsibilitybeleid. Dat is het beleid rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bestuursvoorzitter Pieter Jongstra van Ernst & Young spreekt van een "bijzondere versterking van onze organisatie, zowel in Nederland als op internationaal niveau". Balkenende van zijn kant noemt Ernst & Young een "internationale toponderneming met een bekende naam". De oud-premier verwacht bij het bedrijf een "interessante en internationale werkkring aan te treffen, waar ik me kan bezighouden met inhoudelijk boeiend werk". Balkenende zal vier dagen per week voor Ernst & Young werken. Een dag in de week werkt Balkenende als hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Balkenende trad in oktober 2010 af als Nederlands premier.