Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

De bewuste (re)tweet van de gewestelijke directeur van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) voor Gent dateert van 9 maart en is geschreven in reactie op een tweet van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

Niet alleen Hans D'Hondt, de voorzitter van de FOD Financiën en gewezen kabinetschef van de CD&V-premiers Yves Leterme en Herman Van Rompuy, wordt in die tweet beschuldigd van "onwil om veel verdoken geld te vangen". Toenmalig minister van Financiën Koen Geens (CD&V), tegenwoordig minister van Justitie, deed het volgens BBI-directeur Karel Anthonissen niet beter.

Woelige waters

D'Hondt heeft volgens De Standaard en Het Nieuwsblad vrijdag bij het Brusselse parket in persoonlijke naam een strafklacht ingediend tegen Anthonissen wegens laster.

Karel Anthonissen, BELGA
Karel Anthonissen © BELGA

Anthonissen staat erom bekend dat hij geen blad voor de mond neemt en de grenzen van zijn spreekrecht als ambtenaar opzoekt. Hij kreeg vorig jaar een blaam voor zijn tussenkomst in het fraudeonderzoek naar voormalige Eurocommissaris Karel De Gucht (Open VLD).

D'Hondt, die ten tijde van Fortisgate woelige wateren doorzwom, is wat men noemt een stamboomchristendemocraat. Hij is de neef van minister van Staat Paula D'Hondt, en heeft behalve voor hogergenoemde premiers ook gewerkt voor Jean-Luc Dehaene en Leo Delcroix.

Intussen werden Van Overtveldt en de topman van de BBI, Frank Philipsen, op de hoogte gebracht van de klacht. Philipsen heeft de bevoegdheid om eventueel een nieuwe tuchtprocedure tegen de BBI-directeur op te starten.

Karel Anthonissen reageerde via Twitter ironisch op de klacht:

(Belga/RR/JH)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.De bewuste (re)tweet van de gewestelijke directeur van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) voor Gent dateert van 9 maart en is geschreven in reactie op een tweet van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Niet alleen Hans D'Hondt, de voorzitter van de FOD Financiën en gewezen kabinetschef van de CD&V-premiers Yves Leterme en Herman Van Rompuy, wordt in die tweet beschuldigd van "onwil om veel verdoken geld te vangen". Toenmalig minister van Financiën Koen Geens (CD&V), tegenwoordig minister van Justitie, deed het volgens BBI-directeur Karel Anthonissen niet beter.D'Hondt heeft volgens De Standaard en Het Nieuwsblad vrijdag bij het Brusselse parket in persoonlijke naam een strafklacht ingediend tegen Anthonissen wegens laster. Anthonissen staat erom bekend dat hij geen blad voor de mond neemt en de grenzen van zijn spreekrecht als ambtenaar opzoekt. Hij kreeg vorig jaar een blaam voor zijn tussenkomst in het fraudeonderzoek naar voormalige Eurocommissaris Karel De Gucht (Open VLD). D'Hondt, die ten tijde van Fortisgate woelige wateren doorzwom, is wat men noemt een stamboomchristendemocraat. Hij is de neef van minister van Staat Paula D'Hondt, en heeft behalve voor hogergenoemde premiers ook gewerkt voor Jean-Luc Dehaene en Leo Delcroix.Intussen werden Van Overtveldt en de topman van de BBI, Frank Philipsen, op de hoogte gebracht van de klacht. Philipsen heeft de bevoegdheid om eventueel een nieuwe tuchtprocedure tegen de BBI-directeur op te starten. Karel Anthonissen reageerde via Twitter ironisch op de klacht:(Belga/RR/JH)