De voormalige CEO van Dexia, Axel Miller, wordt vanaf 1 augustus gedelegeerd bestuurder bij autodienstengroep D'Ieteren. Dat blijkt uit een persbericht van het bedrijf.

De 48-jarige Miller volgt bij D'Ieteren de 68-jarige Jean-Pierre Bizet op. Bizet zal lid blijven van de raad van bestuur als niet-uitvoerend bestuurder. Bizet werd gedelegeerd bestuurder in mei 2005.

Tussen 2006 en 2008 was Miller CEO van de intussen ontmantelde Frans-Belgische financiële groep Dexia. Vorig jaar stapte hij op als voorzitter van het directiecomité van beurshuis Petercam. In mei 2010 werd hij lid van de raad van bestuur van D'Ieteren.

Volgens Roland D'Ieteren, voorzitter van de raad van bestuur, kent Miller het bedrijf 'grondig en al lang (20 jaar)'. "Hij beschikt over alle bekwaamheden om D'Ieteren, met haar getalenteerde managers en 25.700 medewerkers, te leiden op de weg naar groei op lange termijn, met de actieve steun van het familiaal aandeelhouderschap", luidt het.

D'Ieteren verdeelt in ons land voertuigen van Volkswagen, Audi, Seat, ¦koda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Met een marktaandeel van 22 procent realiseerde de groep in 2012 een omzet van 2,8 miljard euro. (BO)

De voormalige CEO van Dexia, Axel Miller, wordt vanaf 1 augustus gedelegeerd bestuurder bij autodienstengroep D'Ieteren. Dat blijkt uit een persbericht van het bedrijf.De 48-jarige Miller volgt bij D'Ieteren de 68-jarige Jean-Pierre Bizet op. Bizet zal lid blijven van de raad van bestuur als niet-uitvoerend bestuurder. Bizet werd gedelegeerd bestuurder in mei 2005.Tussen 2006 en 2008 was Miller CEO van de intussen ontmantelde Frans-Belgische financiële groep Dexia. Vorig jaar stapte hij op als voorzitter van het directiecomité van beurshuis Petercam. In mei 2010 werd hij lid van de raad van bestuur van D'Ieteren. Volgens Roland D'Ieteren, voorzitter van de raad van bestuur, kent Miller het bedrijf 'grondig en al lang (20 jaar)'. "Hij beschikt over alle bekwaamheden om D'Ieteren, met haar getalenteerde managers en 25.700 medewerkers, te leiden op de weg naar groei op lange termijn, met de actieve steun van het familiaal aandeelhouderschap", luidt het. D'Ieteren verdeelt in ons land voertuigen van Volkswagen, Audi, Seat, ¦koda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Met een marktaandeel van 22 procent realiseerde de groep in 2012 een omzet van 2,8 miljard euro. (BO)