Dat schrijft De Tijd woensdag. De sanctiecommissie van de CBFA moet zich nu over de zaak buigen.

Er loopt sinds midden 2009 een onderzoek naar mogelijke handel met voorkennis door Bellens. Hij zou in 2005, kort na de beslissing van Belgacom om te bieden op Telindus, 14.000 aandelen van de netwerkspecialist hebben gekocht. Die deed hij naar verluidt daarna met een meerwaarde van de hand.

De auditeur van de CBFA voerde, zoals gebruikelijk in zaken rond marktmisbruik, een onderzoek 'à charge' en 'à décharge'. Hij adviseerde de sanctiecommissie onlangs om het dossier te klasseren. Waarschijnlijk omdat er geen of onvoldoende bezwarende elementen zijn. De commissie moet die aanbeveling niet per se volgen.

De CBFA noch Belgacom wil commentaar kwijt. De CBFA verwijst naar haar beroepsgeheim.

Dat schrijft De Tijd woensdag. De sanctiecommissie van de CBFA moet zich nu over de zaak buigen. Er loopt sinds midden 2009 een onderzoek naar mogelijke handel met voorkennis door Bellens. Hij zou in 2005, kort na de beslissing van Belgacom om te bieden op Telindus, 14.000 aandelen van de netwerkspecialist hebben gekocht. Die deed hij naar verluidt daarna met een meerwaarde van de hand. De auditeur van de CBFA voerde, zoals gebruikelijk in zaken rond marktmisbruik, een onderzoek 'à charge' en 'à décharge'. Hij adviseerde de sanctiecommissie onlangs om het dossier te klasseren. Waarschijnlijk omdat er geen of onvoldoende bezwarende elementen zijn. De commissie moet die aanbeveling niet per se volgen. De CBFA noch Belgacom wil commentaar kwijt. De CBFA verwijst naar haar beroepsgeheim.