Ze volgt Ann Van Gysel op, die een communicatiekantoor opricht.
De Beuckelaer is geboren in Kapellen, maar woonde dertig jaar in Duitsland. Ze studeerde farmaceutische wetenschappen in Freiburg en haalde een doctoraat in de biochemie aan de vrije universiteit van Berlijn.

De Beuckelaer werkte eerst in Heidelberg voor het European Media Laboratory van de Klaus Tschira Foundation. Tschira is een van de oprichters van softwaregigant SAP. In 2001 richtte ze het adviesbureau Biopolis Consultants op, samen met drie directeurs van het Max Planck Instituut voor moleculaire celbiologie in Dresden.

In 1999 werkte De Beuckelaer mee een strategisch plan uit voor de biotechcluster in Saksen. Van 2003 tot 2007 stond ze aan het hoofd van die cluster. "Die functie was vergelijkbaar met wat ik nu ga doen bij FlandersBio", merkt De Beuckelaer op. In 2007 ging ze aan de slag bij het Leuvense biotechbedrijf Elbion. Maar een jaar later verkocht Elbion het gros van zijn activiteiten aan het Finse Biotie Therapies. De Beuckelaer sloeg een aanbieding om naar Finland te gaan af, en werkte sindsdien als manager voor Gent BC, het kennisplatform voor de Gentse regio. (Be.L)

Ze volgt Ann Van Gysel op, die een communicatiekantoor opricht. De Beuckelaer is geboren in Kapellen, maar woonde dertig jaar in Duitsland. Ze studeerde farmaceutische wetenschappen in Freiburg en haalde een doctoraat in de biochemie aan de vrije universiteit van Berlijn. De Beuckelaer werkte eerst in Heidelberg voor het European Media Laboratory van de Klaus Tschira Foundation. Tschira is een van de oprichters van softwaregigant SAP. In 2001 richtte ze het adviesbureau Biopolis Consultants op, samen met drie directeurs van het Max Planck Instituut voor moleculaire celbiologie in Dresden. In 1999 werkte De Beuckelaer mee een strategisch plan uit voor de biotechcluster in Saksen. Van 2003 tot 2007 stond ze aan het hoofd van die cluster. "Die functie was vergelijkbaar met wat ik nu ga doen bij FlandersBio", merkt De Beuckelaer op. In 2007 ging ze aan de slag bij het Leuvense biotechbedrijf Elbion. Maar een jaar later verkocht Elbion het gros van zijn activiteiten aan het Finse Biotie Therapies. De Beuckelaer sloeg een aanbieding om naar Finland te gaan af, en werkte sindsdien als manager voor Gent BC, het kennisplatform voor de Gentse regio. (Be.L)