Miljardair Albert Frère herlanceert zijn project om gas te exploiteren in Waalse mijnen.

Volgens de Franstalige krant L'Echo hebben adviseurs die werden aangeduid door Transcor Astra, een filiaal van de holding NPM van Albert Frère, een ontmoeting gehad met Waalse ambtenaren om de administratieve procedure opnieuw op gang te trekken en twee vergunningen te vragen.
.
Transcore Astra, dat recentelijk 'specialist is geworden in de winning van mijngas' na de overname van Gazonor, bestudeert twee vergunningen. De eerste gaat over de exploitatie van koolwaterstof ten zuiden van Charleroi en onderzoekt de winning van methaan.

De andere vergunning gaat over de exploitatie van voormalige opslagplaatsen van Fluxys in Péronnes en Anderlues. (Belga/BO)

Miljardair Albert Frère herlanceert zijn project om gas te exploiteren in Waalse mijnen.Volgens de Franstalige krant L'Echo hebben adviseurs die werden aangeduid door Transcor Astra, een filiaal van de holding NPM van Albert Frère, een ontmoeting gehad met Waalse ambtenaren om de administratieve procedure opnieuw op gang te trekken en twee vergunningen te vragen. . Transcore Astra, dat recentelijk 'specialist is geworden in de winning van mijngas' na de overname van Gazonor, bestudeert twee vergunningen. De eerste gaat over de exploitatie van koolwaterstof ten zuiden van Charleroi en onderzoekt de winning van methaan. De andere vergunning gaat over de exploitatie van voormalige opslagplaatsen van Fluxys in Péronnes en Anderlues. (Belga/BO)