"We gaan de activa veel beter benutten", zegt voormalig Manager van het Jaar Ajit Shetty, die ook verantwoordelijk is geworden voor alle vastgoed van het gezondheidsconcern J&J.

Shetty moet met het hertekenen van het logistieke model vooral zorgen dat klanten en leveranciers beter hun weg vinden in de complexe structuur van J&J.

"Onze klanten houden van onze producten, maar niet noodzakelijk van zaken te doen met ons; we zijn immers nogal ingewikkeld."

Gevolgen in België

De operatie heeft ook heel wat gevolgen voor de Belgische activiteiten van J&J, dat ook het hiv-onderzoeksbedrijf Tibotec-Virco overkoepelt. J&J was tot voor kort in België actief op veertien plaatsen. Intussen verhuisde het Mechelse Tibotec-Virco al naar de campus in Beerse, het hoofdkwartier van Janssen Pharma. De verkoopsdivisie Janssen-Cilag in Berchem volgt binnenkort.

Door de operatie zullen ook de commerciële en administratieve activiteiten van de divisie MD&D (Medical Devices & Diagnostics) in Dilbeek, Sint-Stevens-Woluwe en Waterloo worden samengevoegd op een nader te bepalen plek in Brussel. Ook de beslissing om een nieuw Europees distributiecentrum voor geneesmiddelen te bouwen in La Louvière, kadert in de reorganisatie.

Nauwelijks impact op banen

De herstructurering is nog maar pas begonnen, maar moet over twee tot drie jaar afgerond zijn. Dat er bijgevolg wereldwijd nog vestigingen worden samengevoegd, staat buiten kijf. De operatie heeft betrekking op ruim 40.000 van de bijna 120.000 werknemers van J&J. Het proces geldt als een topprioriteit binnen de groep.
Janssen Pharmaceutica schrapte eind vorig jaar 480 banen in ons land. Voor heel J&J zijn er in België nu rond de 5000 medewerkers.

Dat de aankondiging van een structuurwijziging de nodige zenuwachtigheid veroorzaakt, kan Shetty goed begrijpen. Maar zijn ingrepen zullen nauwelijks impact hebben op het aantal banen, klinkt het.

Be.L.

"We gaan de activa veel beter benutten", zegt voormalig Manager van het Jaar Ajit Shetty, die ook verantwoordelijk is geworden voor alle vastgoed van het gezondheidsconcern J&J. Shetty moet met het hertekenen van het logistieke model vooral zorgen dat klanten en leveranciers beter hun weg vinden in de complexe structuur van J&J. "Onze klanten houden van onze producten, maar niet noodzakelijk van zaken te doen met ons; we zijn immers nogal ingewikkeld." Gevolgen in BelgiëDe operatie heeft ook heel wat gevolgen voor de Belgische activiteiten van J&J, dat ook het hiv-onderzoeksbedrijf Tibotec-Virco overkoepelt. J&J was tot voor kort in België actief op veertien plaatsen. Intussen verhuisde het Mechelse Tibotec-Virco al naar de campus in Beerse, het hoofdkwartier van Janssen Pharma. De verkoopsdivisie Janssen-Cilag in Berchem volgt binnenkort. Door de operatie zullen ook de commerciële en administratieve activiteiten van de divisie MD&D (Medical Devices & Diagnostics) in Dilbeek, Sint-Stevens-Woluwe en Waterloo worden samengevoegd op een nader te bepalen plek in Brussel. Ook de beslissing om een nieuw Europees distributiecentrum voor geneesmiddelen te bouwen in La Louvière, kadert in de reorganisatie. Nauwelijks impact op banenDe herstructurering is nog maar pas begonnen, maar moet over twee tot drie jaar afgerond zijn. Dat er bijgevolg wereldwijd nog vestigingen worden samengevoegd, staat buiten kijf. De operatie heeft betrekking op ruim 40.000 van de bijna 120.000 werknemers van J&J. Het proces geldt als een topprioriteit binnen de groep. Janssen Pharmaceutica schrapte eind vorig jaar 480 banen in ons land. Voor heel J&J zijn er in België nu rond de 5000 medewerkers. Dat de aankondiging van een structuurwijziging de nodige zenuwachtigheid veroorzaakt, kan Shetty goed begrijpen. Maar zijn ingrepen zullen nauwelijks impact hebben op het aantal banen, klinkt het. Be.L.